Βόμβα του πρόεδρου της La Liga: «Παρί και Σίτι έχουν ψεύτικους χορηγούς!»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο Χαβιέ Τέμπας – πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος – έβαλε βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς κατηγορεί ευθέως την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Σίτι ότι έχουν συνάψει «μαϊμού» συμφωνίες με εταιρίες του Κατάρ με ποσά που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά της αγοράς και ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν και κάμπτουν τους κανόνες του Financial Fair Play,  κανόνες που υπαγορεύουν ότι οι ομάδες δικαιούνται να ξοδεύουν ανάλογα με τα έσοδά τους:

«Τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπουμε ότι η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για μετεγγραφές και συμβόλαια. Τα αληθινά τους έσοδα, όμως, κανονικά δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπουν να κάνουν τέτοιες επενδύσεις, γι’ αυτό έφτιαξαν ψεύτικους χορηγούς, συνδεδεμένους με κράτη, με ποσά που δεν είναι αντίστοιχα της αγοράς» είπε στην «L’Equipe» ο Τέμπας, και συνέχισε λέγοντας:

«Συγκρίναμε τα έσοδα της Παρί και της Σίτι με αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου. Είναι μεγαλύτερα. Στην Παρί τα έσοδα των χορηγών συνδέονται με το Κατάρ, έμμεσα ή άμεσα και είναι μεγαλύτερα από αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Παρί συνεχίζει αμέριμνη τις οικονομικές απάτες.

Αν αφήσουμε κάποιον που κλέβει να αγωνίζεται, θα πληγώσει τις υπόλοιπες ομάδες, αν η Παρί φτάσει στον τελικό του Champions League και τιμωρηθεί μετά, θα έχει βλάψει άλλες ομάδες. Αν μέσα στη χρονιά δούμε ότι πραγματοποίησαν απάτη, γιατί να μην τους αποβάλλουμε;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα