Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Οι αστυνομικοί δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

Με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση (σ.σ. αναφορικά με τους αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο) να βρίσκεται στην κορύφωσή του, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους ένστολου της ΕΛ.ΑΣ..

Έχοντας διατελέσει και πολιτικός προϊστάμενος (ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη) των Ελλήνων αστυνομικών, ο κ. Κικίλιας δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ότι «οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είναι και δεν μπορεί να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Το 2015 εν μέσω κρίσης, που δοκιμάζεται η συνοχή της χώρας, διχαστικές δηλώσεις, αποφάσεις και σκέψεις ή εντολές από μη αρμοδίους, που δημιουργούν την αίσθηση ότι μπορεί να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή μόνο ζημιά κάνουν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας ζήτησε από όλους τους συναδέλφους του βουλευτές και ειδικά –όπως είπε– εκείνους εκπροσωπούν και θεσμούς, όπως η κα Κωνσταντοπούλου «να προσέχουν πολύ από εδώ και στο εξής στο πώς τοποθετούνται για αυτούς οι οποίοι έχουν ταχθεί στην προστασία του Έλληνα πολίτη, την ασφάλειά μας και τη δημόσια τάξη. Το κάνουν σε δύσκολες εποχές, χωρίς η ανταποδοτικότητα της δουλειάς τους να αποτιμάται σε χρήμα και με πολύ υψηλό φρόνημα, μεγάλη αυταπάρνηση και αποτελέσματα. Οπότε, προσοχή από όλους παρακαλώ!».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., η ελληνική κοινωνία επιζητά τους απλούς αστυνομικούς δίπλα της, περιπολώντας, ελέγχοντας και προσδίδοντας στη χώρα αίσθημα ασφάλειας. «Αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση η κυρία Πρόεδρος της Βουλής» είπε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

Απαντώντας, τέλος, σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν βλέπει να οδηγείται η χώρα σε συμφωνία ή σε εκλογές, ο κ. Κικίλιας ήταν φειδωλός αλλά και επικριτικός για την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε έχει κάνει εχθρούς όλους εκείνους που θα έχουν λόγο στις τελικές αποφάσεις.
«Κανένα σχόλιο δεν μπορεί να γίνει αυτή την ώρα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας και κατέληξε:

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και είναι εμφανές ότι έχουμε βάλει απέναντί μας το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, τους ηγέτες εντός και εκτός Ευρώπης, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να διεκδικείς ένα καλύτερο μέλλον για το λαό σου, έχοντας βάλει απέναντι όλους αυτούς οι οποίοι θα έχουν λόγο στις τελικές αποφάσεις.
Ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα