Β. Μητρόπουλος: “Μόνος του στις εκλογές ο Σαββίδης χάνει, θα πάει με Μελισσανίδη – Αλαφούζο ή με Μαρινάκη”

Συνέντευξη, με την οποία ταρακούνησε για τα καλά το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα, παραχώρησε χθες στο αθλητικό ραδιόφωνο Arena FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Το πλήρες κείμενο όσων ειπώθηκαν, και τα οποία δίχως αμφιβολία θα προκαλέσουν αίσθηση, έχει ως εξής:

 

Ν.Π.: «Καλημέρα σας, κύριε Μητρόπουλε».

Β.Μ.: «Καλημέρα, κύριε Πετρουλάκη».

 

Ν.Π.: «Θέλετε να ακούσουμε μαζί το ηχητικό με τις δηλώσεις του κ. Ελευθεριάδη;»

Β.Μ.: «Ό,τι θέλετε…»

 

Δήλωση Δημήτρη Ελευθεριάδη

«Αυτοί θέλουν την ΕΠΟ μόνο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ήθελα οι Ενώσεις να είναι ενωμένες, να υπάρχει συναίνεση και να δούνε το ερασιτεχνικό. Εγώ, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν κατεβαίνω για την ΕΠΟ. Έχω μάθει να περπατάω με ψηλά το κεφάλι. Ήμουν πάντα και είμαι αυτόνομος.

»Αηδίασα με αυτά που είδα. Ο Θεός τους είναι μόνο το χρήμα. Ο κ. Μαρινάκης ήταν ο μόνος που ήταν συναινετικός. Όταν με πρότεινε ο κ. Γκιρτζίκης, πήρα τον κ. Γραμμένο να βρεθούμε.

»Η δική μου θέση ήταν ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ενωμένο. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε ένα σωστό ελληνικό ποδόσφαιρο και να κάνουμε βήματα προόδου.

»Τις εκλογές θα τις έπαιρνα τον Οκτώβριο. Ο Μελισσανίδης έβαλε τον Μητρόπουλο για να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη χάσει τις εκλογές. Γιατί δεν έγιναν τότε οι εκλογές;

»Γιατί τους φόρτωσαν όλους αυτούς που παίρνουν μισθούς  ως προσωρινή επιτροπή στην ΕΠΟ, τη στιγμή που οι Ενώσεις δεν παίρνουν φράγκο».

 

Β.Μ.: «Ο κύριος Ελευθεριάδης είναι όπως είπα ένας πανελληνίως άγνωστος, γνωστός μόνο στην Πιερία. Κάποια στιγμή ο άνθρωπος τρελάθηκε, γιατί βρέθηκε να είναι ηγέτης μίας παράταξης, συνέχεια του κ. Γκιρτζίκη, του κ. Σαρρή κ.τ.λ. Και σαν ηγέτης προφανώς τρελάθηκε και πίστευε ό,τι ήθελε να πιστεύει. Εγώ έκανα την προσφυγή υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία δεν είναι νόμιμη. Δικαιώθηκα 100% και δεν υπήρξε ούτε ένας νομικός στην Ελλάδα, ούτε του κ. Μαρινάκη, ούτε του κ. Μελισσανίδη, ούτε του κ. Σαββίδη, ούτε του κ. Αλαφούζου να πει ότι αυτή η νομική θέση δεν ήταν σωστή. Από την ώρα, λοιπόν, που αυτή η διαδικασία δεν ήταν σύννομη, εγώ τους ειδοποίησα και τους 4 και κατέθεσα την προσφυγή.

Λέει ο κύριος Ελευθεριάδης ότι εμένα με έβαλε ο Μελισσανίδης. Μα η συγκεκριμένη παράταξη που είχε τη στήριξη και του κ. Σαββίδη και του κ. Αλαφούζου κέρδιζε τις εκλογές 200%! Μόνο με πρόχειρους υπολογισμούς θα έπαιρνε 28 με 30 ψήφους περισσότερους από την παράταξη του κ. Ελευθεριάδη.

»Βλέποντας, λοιπόν, τώρα ότι χάνει στις τοπικές εκλογές για την ΕΠΣ Πιερίας, κάνει μία έξοδο ηρωική και πετάει διάφορες μπαρούφες, γιατί για μπαρούφες πρόκειται. Ο άνθρωπος είναι στην ανωνυμία, έζησε για ένα πεντάμηνο ή εξάμηνο την αίγλη τού δήθεν ηγέτη, τον καλούσαν να κόβει πίτες και να βγάζει λόγους, πράγματα που δεν πρόκειται να ξαναζήσει στη ζωή του».

 

Ν.Π.: «Ναι, αλλά τα πήρε πίσω για τον Μελισσανίδη».

Β.Μ.: «Αργά ή γρήγορα, θα αναγκαζόταν να τα πάρει πίσω αυτά που είπε, γιατί ήταν ψέματα».

 

Ν.Π.: «Δηλαδή, ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης και ο Αλαφούζος δεν είχαν κανένα λόγο να στηρίξουν τη δική σας προσφυγή γιατί θα κέρδιζαν…»

Β.Μ.: «Το αντίθετο. Ήταν δυσαρεστημένοι. Αντιμετώπισα και διάφορες αιχμές ότι με έβαλε η αντίπαλη παράταξη, αλλά εγώ στη δική μου πορεία έχω αποδείξει ότι δεν παίρνω μέρος σε εκλογικές διαμάχες. Μου έχουν γίνει επανειλημμένως προτάσεις να πάρω θέση, να γίνω πρόεδρος και στη Σούπερ Λίγκα και αλλού, και τις έχω αρνηθεί. Κι έρχεται τώρα ένας τυχάρπαστος που δεν ξέρω από πού κρατάει η σκούφια του να μου πει εμένα ότι είμαι βαλτός κι ότι με υποκινούν κάποιοι. Τα ανθρωπάκια που έχει γύρω του μπορεί να υποκινούνται, εμένα προσωπικά δεν μπορεί κανείς να μου υποδείξει τι θα κάνω».

 

Ν.Π.: «Όταν λέτε ότι ειδοποιήσατε τους προέδρους, τι εννοείτε;»

Β.Μ.: «Δύο μήνες πριν καταθέσω την προσφυγή, ειδοποίησα και τους 4 προέδρους των μεγάλων ότι η διαδικασία ήταν παράνομη».

 

Ν.Π.: «Είχατε έρθει εδώ στο Μακεδονία Παλλάς”, αν δεν κάνω λάθος».

Β.Μ.: «Πράγματι, ήρθα και ενημέρωσα τους ανθρώπους του κ. Σαββίδη πως αυτή η διαδικασία δεν περπατάει. Κι αυτό έγινε 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ. Το ίδιο έκανα και με τον κ. Μελισσανίδη και με τον κ. Αλαφούζο. Μην ξεχνάτε ότι ανάμεσα στα άτομα που πρότεινα για προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ ήταν ο κ. Καμάρας, επίλεκτο μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

»Και τον κ. Μαρινάκη είχα ενημερώσει. Επειδή, λοιπόν, τότε όλοι πίστευαν ότι κέρδιζαν, λες και οι εκλογές δεν ήταν 160 ψήφοι αλλά 500, δεν με άκουσαν. Δικαίωμά τους και πρόβλημά τους. Δεν πρόκειται εγώ να ασχοληθώ αν με ακούει ο νομικός σύμβουλος του κ. Μελισσανίδη ή του κ. Μαρινάκη. Δεν δίνω δεκάρα. Εγώ έχω τη δική μου άποψη. Το όνομα Ελευθεριάδης δεν υπάρχει στον χάρτη. Βλέπει ότι χάνει και βγαίνει και λέει τα δικά του, ότι με βάλανε κ.λπ.. Στο χωριό του μπορεί να γίνονται αυτά τα πράγματα, στο δικό μου περιβάλλον, όμως, δεν γίνονται».

 

Ν.Π.: «Τι βλέπετε, θα γίνουν οι εκλογές στις 31 Μαΐου;»

 

Β.Μ.: «Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Άλλωστε, όπως βλέπετε, έχουν γίνει πολύ μεγάλα μπερδέματα. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Βγήκε ο κ. Σαββίδης προχτές και είπε εγώ βαδίζω μόνος μου. Μόνος του χάνει με κάτω τα χέρια, ό,τι και να γίνει. Ή θα πάει με τον κ. Μελισσανίδη και τον κ. Αλαφούζο με την παλιά συμμαχία, ή θα πάει με τον κ. Μαρινάκη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες ότι τα έχει βρει με τον κ. Μαρινάκη. Γνωστά πράγματα, τα έχετε ακούσει κι εσείς…»

 

Ν.Π.: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς. Ίσως τα έχουν βρει στο επιχειρηματικό κομμάτι αλλά όχι στο ποδοσφαιρικό. Εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;»

Β.Μ.: «Ναι, το πιστεύω. Είναι δύο μεγάλες ομάδες, μπορεί να τα βάλουν κάτω και να τα βρουν. Είναι αυτό που λέμε ανάγκα και οι θεοί πείθονται. Αν βλέπει ότι χάνει τις εκλογές, μπορεί να πάει από ’κεί.

»Ο κ. Σαββίδης είπε ότι πάει μόνος του, γιατί είχε άδικη κριτική στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών από τον ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου και εν πάση περιπτώσει έκανε και παράπονα για το γεγονός ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν αποχώρησε από τη διοργάνωση, κάτι που έκανε ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο πέρυσι. Εδώ γελάνε και οι πέτρες.

»Δεν ξέρω αν στο Ροστόφ τους ψεκάζουν, εμάς εδώ δεν μας ψεκάζει κανένας. Έρχεται τώρα μετά από 11 μήνες να πει ότι έπρεπε να φύγει η ΑΕΚ από το Κύπελλο. Αυτά είναι αστειότητες. Ξεκαθαρίζω στο σημείο αυτό πως εμένα ο κ. Σαββίδης σαν επιχειρηματίας δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αλλά σαν πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που εκπροσωπεί πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου, θα πρέπει να σκέφτεται τι λέει γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε ψεκασμένοι».

 

Ν.Π.: «Πάντως, εδώ κύριε Μητρόπουλε, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι οι κινήσεις του κ. Σαββίδη είναι προς την κατεύθυνση του υγιούς ποδοσφαίρου».

Β.Μ.: «Δεν το αμφισβήτησα αυτό καθόλου. Δεν είπα ότι δεν έχει καλές προθέσεις. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Δεν γίνεται να βάζεις στο τραπέζι επιχειρήματα που δεν στέκουν και βρίσκονται στον αέρα.

»Την περασμένη εβδομάδα έγραψα ένα κομμάτι στην εφημερίδα μου, για το εξώδικο του Ιβάν Σαββίδη στον κ. Μητσοτάκη, γιατί τον αποκάλεσε λαγό στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Κι αυτό γιατί μετά από έξι μήνες θυμήθηκε δηλώσεις που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο. Πλάκα κάνουμε;»

 

Ν.Π.: «Τώρα τον είπε λαγό και μάλιστα μέσα στη Βουλή, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας…

Β.Μ.: «“Λαγό τον είχε πει από τον περασμένο Οκτώβριο. Και δεν ήταν ψέμα. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σαββίδης έχει σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και καλά κάνει, δεν τον κατηγορώ γι’ αυτό. Αυτοί είναι στην κυβέρνηση σήμερα, και προσπαθεί ο άνθρωπος να προασπίσει τα συμφέροντά του. Όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποιο θέμα, είτε αυτό λεγόταν ΔΟΛ, είτε Πήγασος, είτε τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Σαββίδης ήταν πάντα εκεί».

 

Ν.Π.: «Ναι, αλλά έδωσε 20 εκατομμύρια στο κράτος για τα χρέη του ΠΑΟΚ…»

Β.Μ.: «Ούτε γι’ αυτό μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Εγώ απλά είπα ότι αντιδρά ετεροχρονισμένα. Και σας έφερα το παράδειγμα του κ. Μελισσανίδη. Αν του φέρθηκε σκάρτα πέρυσι τον Απρίλιο, γιατί ήταν μαζί του τους επόμενους μήνες και γιατί το αποκαλύπτει τώρα; Άρα, λοιπόν, κάτι συμβαίνει. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, και μιλάω σαν εκδότης πάντα, λέω ότι το βαδίζω μόνος μουτου κ. Σαββίδη δεν τον οδηγεί πουθενά. Ή θα μείνει εκεί που είναι, ή θα πάει με τους άλλους. Γιατί, αν πάει μόνος του στις εκλογές της ΕΠΟ, θα τις χάσει. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και μετρημένα τα πάντα».

 

Ν.Π.: «Δηλαδή, λέτε ότι ο Μελισσανίδης ελέγχει ένα σημαντικό κομμάτι της ΕΠΟ σήμερα…»

Β.Μ.: «Εγώ λέω ότι η συμμαχία αυτή, αν προχωρήσει, κερδίζει τις εκλογές περπατώντας. Αν διασπαστεί, τότε μπορεί και να χάσει. Υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα που δεν λέγονται γιατί έχω δεσμευτεί, αλλά έχω κι εγώ τις δικές μου πληροφορίες και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πρέπει να πάει ή με τον κ. Μελισσανίδη ή με τον κ. Μαρινάκη, γιατί μόνος του δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα».

 

Ν.Π.: «Ο Αλαφούζος έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι;»

Β.Μ.: «Δεν έχει ασχοληθεί με τις εκλογές, αλλά είναι η πρώτη δύναμη επικοινωνιακά. Έχει τηλεόραση και διάφορα άλλα μέσα στη διάθεσή του, ξέρει πάρα πολύ καλά την πιάτσα και γνωρίζει πώς γίνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι που αποτελεί το 50% σε κάθε προσπάθεια. Το ξέρω πολύ καλά αυτό και από τη δική μου δουλειά. Δεν έχει εμπλακεί, δεν έχει μπει στις ενώσεις και σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά επικοινωνιακά είναι πολύ υπολογίσιμος. Σε αντίθεση με τον κ. Μελισσανίδη και τον κ. Σαββίδη, που έχουν μπει έμπρακτα στον χορό προσέλκυσης Ενώσεων».

 

Ν.Π.: Ο Ιβάν Σαββίδης, όμως, θέλει την εξυγίανση. Δεν είναι καλό να πάει μόνος του;»

Β.Μ.: «Μα δεν βγαίνει μόνος του. Δεν βγαίνουν τα κουκιά 100%. Και γνωρίζετε ότι εγώ σπάνια έχω διαψευστεί».

 

Ν.Π.: «Εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα γίνει;»

Β.Μ.: «Εξαρτάται πώς την εννοεί κανείς».

 

Ν.Π.: «Μα, αν δούμε και τον Σαββίδη να συμμαχεί με τον Μαρινάκη, θα είναι το τέλος, θα τα έχουμε δει όλα…»

Β.Μ.: «Αυτό είναι θέμα δικό του».

 

Ν.Π.: «Με τον Μελισσανίδη, όμως, έτσι κι αλλιώς ξεκίνησαν μαζί, και ο Μελισσανίδης λέει ότι στηρίζει τον Γραμμένο. Μαζί και ο Αλαφούζος. Άρα, είναι μαζί όλοι…»

Β.Μ.: «Το άρα δεν στέκει. Γιατί όταν χαλάσει μία συμμαχία, έχει σημασία ποιος τη σπάει. Αφού ο Σαββίδης βγήκε και είπε ότι προχωράει μόνος του, η συμμαχία δεν προχωράει. Οι άλλοι δύο, λοιπόν, που είπαν ότι είναι με τη συμμαχία, θα πουν μετά ότι τη σπάει ο Σαββίδης και αναλαμβάνει φυσικά τις συνέπειες. Το ξέρουν το παιχνίδι και οι δύο καλύτερα από τον Σαββίδη.

»Ο ΠΑΟΚ διανύει τώρα μία καλή περίοδο, ο Σαββίδης τον έχει σώσει, κι έχω πάρα πολύ καλή γνώμη για τις ενέργειες που έχει κάνει, αλλά δεν δέχομαι να προσβάλλει τη δική μου νοημοσύνη και κατά συνέπεια και των άλλων. Είναι δικαίωμά του να κάνει όποιες φιλίες και συμμαχίες θέλει, έχει βάλει χρήματα, είναι ο αιμοδότης του ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να κάνουμε τη δική μας κριτική. Δεν μπορεί μετά από 11 μήνες να λέει ότι ο Μελισσανίδης τον έριξε στο Κύπελλο. Τότε γιατί τον έκανε παρέα;»

 

Ν.Π.: «Ο Μελισσανίδης ήταν παρών και στον γάμο του γιου τού Σαββίδη…»

Β.Μ.: «Εγώ ξέρω ότι αν κάποιος σε έχει πειράξει, δεν συνεχίζεις να είσαι μαζί του 11 μήνες, και μετά να δηλώνεις ότι δεν είναι σύμμαχός σου».

 

Ν.Π.: «Όπως φαίνεται, θα γίνει σκληρή μάχη το επόμενο διάστημα στο παρασκήνιο. Πιστεύετε ότι τώρα που αποσύρθηκε ο Ελευθεριάδης θα βγει μπροστά άλλη παράταξη;»

Β.Μ.: «Ο Ελευθεριάδης αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να αποσυρθεί, γιατί δεν βγαίνει στην ΕΠΣ Πιερίας».

 

Ν.Π.: «Ο Μαρινάκης θα εμφανίσει κάποιον άλλο στη θέση του;»

Β.Μ.: «Εξαρτάται τι συμμαχίες θα κάνει».

 

Ν.Π.: «Προλαβαίνει;»

Β.Μ.: «Έχει ακουστεί πολύ έντονα και πολλές φορές ότι είναι άσχημες οι σχέσεις Σαββίδη Μελισσανίδη το τελευταίο διάστημα. Προχτές ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο κ. Σαββίδης έχει συναντηθεί το τελευταίο διάστημα 2-3 φορές με τον κ. Μαρινάκη είτε στο Λονδίνο, είτε στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια πολύ έντονη φημολογία, την οποία δεν διαψεύδει κανείς. Αν δεν υπήρχαν αυτά, θα έβγαινε κάποιος εκ των δύο και θα έκανε κάποια διάψευση».

 

Ν.Π.: «Άντε και συναντήθηκαν, υπάρχει κάτι κακό σε αυτό

Β.Μ.: «Για μένα είναι πολύ θετικό ότι συναντήθηκαν. Από ’κεί και πέρα, εξαρτάται τι είπαν. Γιατί κατά το παρελθόν έχουν ανταλλάξει κάποιες όχι και τόσο κομψές εκφράσεις μεταξύ τους.

»Στο επιχειρηματικό κομμάτι δεν με ενδιαφέρει τι είπαν, δικά τους είναι τα λεφτά, ό,τι θέλουν τα κάνουν. Αλλά στο ποδοσφαιρικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το τι θα πει ο Σαββίδης στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τι κουβέντες θα πει ο Μαρινάκης που έχει απήχηση στον κόσμο του Ολυμπιακού.

»Από ’κεί και πέρα δεν ξέρουμε τι είπαν, αλλά ούτε και αν συναντήθηκαν. Υπάρχει, ωστόσο, μια διάχυτη φήμη εδώ και πάρα πολύ καιρό που κυριαρχεί».

 

Ν.Π.: «Απλά εμείς ζητάμε τη δική σας άποψη, που είναι πάρα πολύ σοβαρή, και είστε σε θέση να γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στην Αθήνα. Τώρα, δηλαδή, μας λέτε ότι οι εκλογές της ΕΠΟ μπορεί να πάνε πιο πίσω και από την 31η Μαΐου…»

Β.Μ.: «Κοιτάξτε να δείτε, γι’ αυτή την επιτροπή Εξομάλυνσης εγώ σκοπεύω να γράψω ένα τετρασέλιδο την επόμενη εβδομάδα στην εφημερίδα μου και να την ονομάσω Επιτροπή Ανωμαλίας!»

 

Ν.Π.: «Όχι με τη σωστή έννοια φαντάζομαι…»

Β.Μ.: «Όχι, μεταφορικά εννοώ. Υποτίθεται ότι ήρθαν να βάλουν τα πράγματα σε μία τάξη. Με ποιον; Με τον γνωστό κ. Κουτσοκούμνη που έχει εξαφανιστεί. Γελάει ο κόσμος με τον κ. Κουτσοκούμνη που, ενώ εμείς έχουμε τα προβλήματά μας στο δικό μας ποδόσφαιρο, έρχεται και μας λέει για το μωράκι του. Λες κι εμείς δεν είχαμε άλλη έννοια από το να μάθουμε αν θα συναντηθεί με το μωράκι του.

»Από ’κει και πέρα, στην ΕΠΟ μπήκαν τρεις άνθρωποι φυτευτοί από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Δρόσος, ο Μπάρτζης και ο Γέροντας. Έμεινε ο Βρύζας και ο Δέδες, οι οποίοι διοικούν την Ομοσπονδία.

»Μέχρι τώρα, όμως, δεν διοικούν. Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να βρουν σκάνδαλα για να στηρίξουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν εξυγίανση. Μα αυτά τα σκάνδαλα εγώ τα έχω καταγγείλει πρώτος από την εφημερίδα μου, και ορισμένοι πρώην σύμβουλοι της ΕΠΟ είναι για το εδώλιο. Σας θυμίζω την Κάρτα Υγείας και διάφορα άλλα.

»Τον Παυσανία Παπανικολάου, που έλεγαν ότι τον έδιωξαν επειδή είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες, τον φώναξαν και του έδωσαν 60.000 ευρώ αποζημίωση. Μα αν είχαν στοιχεία ότι έχει βάλει κάμερες, θα τον απέλυαν χωρίς αποζημίωση. Οι άνθρωποι δεν διοικούν. Ποιο είναι το νομοθετικό τους έργο; Με πόσες ψήφους θα γίνουν οι εκλογές; Με 3 από κάθε Ένωση;»

 

Ν.Π.: «Δεν ξέρει κανένας τι γίνεται…»

Β.Μ.: «Όταν λοιπόν, 10 Μαρτίου, δεν ξέρει κανείς τι γίνεται, πώς να γίνουν εκλογές; Πότε θα ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για το ποδόσφαιρο, που βγαίνει και λέει εκείνη η κυρία η ξανθιά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Καλό είναι να λέμε, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. Γιατί είχαν πει ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και θα επαναφέρουν τον 13ο μισθό, αλλά δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά. Γιατί, λοιπόν, να πιστέψουμε ότι θα έρθει νέο νομοσχέδιο;

»Να σας πω και κάτι άλλο; Αυτήν τη στιγμή, καλή τη πίστει, δεν επεμβαίνει κανείς στις παρανομίες που γίνονται στην ΕΠΟ. Άλλα λέει ο νόμος, και άλλα κάνουν. Κι επειδή εγώ δεν θέλω να κάνω τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, κάνω μία ερώτηση προς τον κ. Βασιλειάδη που είναι ο συνταγματικός επόπτης. Αυτή η επιτροπή λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και το καταστατικό της ΕΠΟ, ή λειτουργεί με το έτσι γουστάρω”; Με το έτσι θέλω και κάνω ό,τι νομίζω”;

»Τι λέει ο νόμος; Ότι απαγορεύεται η τροποποίηση των κανονισμών μεσούσης της περιόδου. Με πόσα μέλη λειτουργεί η ΚΕΔ σήμερα;»

 

Ν.Π.: «Με τρία».

Β.Μ.: «Με δύο! Τι λέει το καταστατικό της ΕΠΟ; Ότι πρέπει να λειτουργεί με πέντε μέλη».

 

Ν.Π.: «Με τρία έως πέντε λέει…»

Β.Μ.: «Το έκαναν αυτοί τώρα. Από πού πήραν το δικαίωμα να αλλάξουν τον κανονισμό πριν ολοκληρωθεί η περίοδος; Αν κάποιος, λοιπόν, πάει σε τακτικό δικαστήριο θα δικαιωθεί 100%».

 

Ν.Π.: «Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί πριν από τις εκλογές του Μαΐου κάποιος και να καταθέσει νέα προσφυγή, μπλοκάροντας εκ νέου τη διαδικασία

Β.Μ.: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εκλογές δεν γίνονται με τρεις ψήφους από κάθε Ένωση, αλλά με εκλέκτορες. Την προηγούμενη φορά προκηρύχθηκαν εκλογές με τρεις ψήφους. Και θα πω και κάτι άλλο, για να καταλάβετε πόσο δίκιο είχα. Στις 19 Δεκεμβρίου έγιναν οι εκλογές για την ΕΟΕ που μάλωναν ο Κούβελος με τον Καπράλο. Τότε, λοιπόν, η ΕΠΟ πάλι είπε ότι για την εκλογή του εκπροσώπου του ποδοσφαίρου η κάθε Ένωση θα έχει τρεις ψήφους. Ξέρετε τι έγινε μετά; Κατέθεσε τροπολογία ο Βασιλειάδης, που έλεγε ότι ειδικά για τις εκλογές της ΕΟΕ η ανάδειξη εκπροσώπου της ΕΠΟ θα γίνει με τρεις ψήφους, και όχι με εκλέκτορες που σήμερα προσδιορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, και με δικαίωσε πανηγυρικά. Αν δεν κατέθετε τροπολογία, η εκλογή του κ. Γραμμένου στις εκλογές θα ήταν άκυρη και όποιος κατέθετε προσφυγή θα δικαιωνόταν. Και να πω και κάτι άλλο; Και τώρα ακόμη χάνεται αν προσφύγει κανείς στη Δικαιοσύνη η εκλογή του κ. Γραμμένου. Και ξέρετε για ποιο λόγο. Γιατί το ΦΕΚ βγήκε μετά τις εκλογές και δεν αφορά τη συγκεκριμένη εκλογή».

 

Ν.Π.: «Δηλαδή, μπορούν να ακυρωθούν οι εκλογές για την Ολυμπιακή Επιτροπή;»

Β.Μ.: «Βεβαίως. Εξελέγη ο κ. Γραμμένος μοναδικός υποψήφιος, με τρεις ψήφους η κάθε Ένωση, αλλά το ΦΕΚ βγήκε τέσσερις ημέρες μετά. Στην ΕΟΕ, ωστόσο, κανείς δεν σκέπτεται να το προσβάλει. Εγώ έχω μάθει να βαδίζω με νομιμότητα και θα σας θυμίσω την εποχή που ο κ. Φλωρίδης έκανε την ΕΠΑΕ φύλλο και φτερό, μήπως εντοπίσει κάτι μεμπτό στη θητεία  μου ως πρόεδρος. Επειδή όμως πάντα ήμουν και παραμένω νόμιμος, δεν βρήκε τίποτα. Ποτέ δεν διανοήθηκα να φύγω από τον δρόμο της νομιμότητας, που είναι και πάγια θέση μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα