Γήπεδο διά πυρός και… σιδηρούν «ΣτΕ»!

Στο ίδιο έργο –με τον Βοτανικό– θεατές, αλλά με «κιτρινόμαυρη» απόχρωση και… το ΣτΕ να αναλαμβάνει εκ νέου βασικό ρόλο, πρωταγωνιστεί η ομάδα της ΑΕΚ!

Το γήπεδο της “Ένωσης” θα πρέπει να περάσει διά πυρός και… σιδηρούν –παραπέτασμα– Συμβουλίου Επικρατείας, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε προσφυγή στο ΣτΕ κατά του πλάνου της «Αγια-Σοφιάς», προκαλώντας ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα και σίγουρα μία μεγάλη καθυστέρηση, στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου της ΑΕΚ να ανακτήσει το «σπίτι της» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, ξεκαθάρισε πως δεν έχει ασκήσει το δικαίωμά του να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η προσφυγή αφορά ομάδα πολιτών, οι οποίοι διαφωνούν με το όλο πρότζεκτ και ζητούν τον επαναπροσδιορισμό πέντε στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα:

1) Αποχαρακτηρισμός οικοπέδου
2) Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου οδών Φωκών & Αττάλειας
3) Χρησιμοποίηση δημοτικής περιουσίας χωρίς αποζημίωση στον δήμο
4) Τροποποίηση των όρων δόμησης
5) Αλλαγή χρήσης γης του οικοπέδου της ΑΕΚ, από χώρο στέγασης όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων σε χρήση μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες ποδοσφαίρου και επαγγελματική αξιοποίηση του οικοπέδου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αναφέρθηκε και στο θέμα του γηπέδου, τονίζοντας με έμφαση πως το γήπεδο θα κατασκευαστεί, ό,τι και να γίνει. Ενδεχομένως γνωρίζει λεπτομέρειες των αντιδράσεων που υπάρχουν και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι διατεθειμένος να προβεί σε αποκαλύψεις και μάλιστα πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα