«Γαλάζιες» βολές (και) για την εκτέλεση των προϋπολογισμών Νομικών Προσώπων και Φορέων

Ως «ανήμπορη» να επιτύχει την ορθή εκτέλεση των προϋπολογισμών των Νομικών Προσώπων και των Φορέων, χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. η Νέα Δημοκρατία δια στόματος των βουλευτών της Χρήστου Σταϊκούρα και Χρίστου Δήμα.

Συγκεκριμένα ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, από κοινού με τον υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., εστίασαν την κριτική τους στα όσα προέκυψαν από το δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων – Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για το Α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Βάσει αυτού του δελτίου στη Ν.Δ. υπογραμμίζουν το γεγονός ότι τα συνολικά αποτελέσματα των 48 Νομικών Προσώπων και Φορέων παρουσιάζονται μειωμένα σε σχέση με το στόχο κατά 211.000.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους «γαλάζιους» βουλευτές κανένα Νομικό Πρόσωπο ή Φορέας δεν πετυχαίνει τους στόχους του. Ειδικότερα, 25 φορείς παρουσιάζουν απόκλιση μεγαλύτερη του 10%, 21 φορείς παρουσιάζουν απόκλιση μικρότερη του 10% και 2 φορείς δεν έχουν στείλει στοιχεία!

«Η όποια δυνατότητα υπήρχε για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, από το σκέλος των δαπανών, εξανεμίζεται με τη διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.» λένε στην κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Σταϊκούρας και Δήμας και καταλήγουν λέγοντας: «Απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση που θα έχει την ικανότητα να αλλάξει το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε, με χαμηλότερες δαπάνες, να έχουμε λιγότερους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα