Γαλλία: Απομάκρυναν 800 μετανάστες λόγω κρουσμάτων ψωρίασης

Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 800 μεταναστών από καταυλισμό κοντά στο λιμάνι της πόλης Καλαί της βόρειας Γαλλίας, πραγματοποιείται την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η επιχείρηση διεξάγεται χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερες εντάσεις.

Οι αστυνομικοί, συνοδεία διερμηνέων, ελέγχουν κάθε σκηνή ξεχωριστά και απομακρύνουν τους λίγους μετανάστες που παρέμειναν στον καταυλισμό μετά την άφιξη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές αναφέρουν ότι αφορμή για τη διάλυση του καταυλισμού στάθηκε η αύξηση των κρουσμάτων ψωρίασης στους καταυλισμούς.

Ιατρικές οργανώσεις και οργανώσεις υποστήριξης μεταναστών είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό.

Οι Γιατροί του Κόσμου ωστόσο, μαζί με άλλες ομάδες που είχαν εικόνα της κατάστασης, επέκριναν την πρόθεση των Αρχών για διάλυση του καταυλισμού «σε συνδυασμό» με την παροχή θεραπείας, λέγοντας πως η θεραπεία δεν μπορεί να γίνει εάν οι ασθενείς δεν έχουν καταλύματα.

Να σημειωθεί ότι η διάλυση του καταυλισμού είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες και είχε δοθεί τελεσίγραφο στους μετανάστες, προκειμένου να φύγουν εθελοντικά.

Στον καταυλισμό βρίσκονται μετανάστες από τη Συρία και την Ερυθραία, που φιλοδοξούν να περάσουν απέναντι, στο βρετανικό Ντοβέρ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα