Γαλλία: Εκδηλώσεις μνήμης για τα δύο χρόνια από το πολύνεκρο χτύπημα του ISIS

Πλήθος εκδηλώσεων μνήμης σήμερα στην Γαλλία, καθώς σημειώνονται δύο χρόνια από τις αιματηρές επιθέσεις που είχαν στοιχίσει την ζωή 130 ανθρώπων. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπό την συνοδεία της συζύγου του Μπριζίτ Τρονιέ ξεκίνησε από το Stade de France, η οποία ήταν από τις πρώτες τοποθεσίες που επλήγησαν από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Με παρουσία, του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και των οικογενειών των θυμάτων, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που έχει τοποθετηθεί ως προς την μνήμη αυτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο.

Αργότερα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ και Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, οι πρόεδροι της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ και της εθνοσυνέλευσης Φρανσουά ντε Ριζί καθώς και η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Ο Εμανουέλ Μακρόν αντάλλαξε χειραψίες με τις οικογένειες των θυμάτων καθώς και με απλούς πολίτες, λίγο πριν αναχωρήσει με κατεύθυνση άλλες περιοχές που επλήγησαν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα όπως το Le Carillon, Le Petit Campodge, La Bonne Biere, le Comptoir Voltaire και το La Belle Equipe.

Εκτός των άλλων, εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις παραπάνω τοποθεσίες, όπως επίσης και στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν όπου έχασαν την ζωή τους 90 άνθρωποι. Η Γαλλία συνεχίσει να αποτίνει φόρους τιμής στα θύματα της υπό τον φόβο μιας ακόμη μελλοντικής επίθεσης καθώς σήμερα μοιάζει με ένα απέραντο κλουβί με την αντιτρομοκρατική συνεχώς σε ετοιμότητα.

Εκτός των άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι η μάχη ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία, «Δεν υπάρχει χώρος για αφέλεια, ούτε γενικά για φόβο απέναντι στο Ισλάμ, δηλαδή για σύγχυση μεταξύ ισλαμισμού και ισλαμικής πίστης», είχε προσθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία από το 2015 ως σήμερα έχει θρηνήσει 230 ζωές.

Παρασκευή Μαρίτσα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα