Γαλλία-Ισλανδία: Αυτό ήταν ποδόσφαιρο…

Η ποιότητα της Γαλλίας είναι αδιαμφισβήτητη. Πλήρης σε όλες τις θέσεις, με παίκτες πανάκριβους, αλλά και διψασμένους για τίτλους, έχει όλα τα φόντα προκειμένου να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της, αρκεί να ξεπεράσει τη γερμανική μηχανή στον ημιτελικό.

Η Σταχτοπούτα του Euro 2016 είναι σαφώς η Ισλανδία. Πρόκειται για μία τεράστια έκπληξη, ακόμη μεγαλύτερη από εκείνη της Ουαλίας, η οποία είχε δώσει δείγματα γραφής στους προκριματικούς. Οι Ισλανδοί, τους οποίους αποκαλούμε «ψαράδες», φρόντισαν να παραδώσουν δωρεάν μαθήματα σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο με τη συμπεριφορά τους, αλλά πολύ περισσότερο με τη μαχητικότητά τους.

Το Γαλλία-Ισλανδία έκανε πολύ κόσμο να αγαπήσει και πάλι το ποδόσφαιρο. Το 5-2 είναι το λιγότερο. Μία ομάδα που βρίσκεται να χάνει με 4-0 στο ημίχρονο, συνήθως παραδίνεται και κάνει ό,τι μπορεί, για να μην μεγαλώσει ο δείκτης του σκορ. Οι Ισλανδοί όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν, αλλά με μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να παλέψουν. Και το έκαναν, πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Η στάση τους, συνέβαλε στην πραγματοποίηση του πιο χορταστικού αγώνα της διοργάνωσης, παρ’ ότι από το 45’ γνώριζαν άπαντες ποιος θα είναι ο νικητής.

Γαλλία και Ισλανδία διαφήμισαν το ποδόσφαιρο και έκαναν πολύ κόσμο, που είχε βαρεθεί τη σκοπιμότητα, να απολαύσει ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό βράδυ. Όσο για τους Ισλανδούς; Τι να πει κανείς γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους; Πανέμορφοι και λαμπεροί στην όψη, κέρδισαν την παράσταση με το πάρτι που έστησαν μετά το τέλος του αγώνα και παρά την ήττα τους. Το ένα δέκατο του πληθυσμού της χώρας βρέθηκε στις εξέδρες και απέδωσε τιμές σε αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους χρώμα και αύρα στη διοργάνωση.

ice1 ice2

ice3

ice slide

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα