Γαλλία: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του προέδρου Μακρόν

Μόλις το 40% των Γάλλων πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, λόγους μόλις μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του IFOP που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας le Journal du Dimanche (JDD). Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού του, του Εντουάρ Φιλίπ, επίσης κατέγραψε πτώση εννέα μονάδων την ίδια περίοδο, από το 56% στο 47%.

Η δημοτικότητα του αρχηγού του γαλλικού Κράτους έχει μειωθεί κατά 22 εκατοστιαίες μονάδες μετά το πρώτο βαρόμετρο των IFOP-JDD που είχε δημοσιευθεί πριν από τρεις μήνες, αμέσως μετά την εκλογή του. Οι αντεγκλήσεις για τις εργασιακές σχέσεις φαίνεται ότι του κόστισαν.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να αναφέρουμε πως την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ απόλαυε ακόμα υψηλή δημοτικότητα (54%), ενώ εκείνη του Νικολά Σαρκοζί ήταν ακόμα εξαιρετικά υψηλή το 2007 (67%).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα