«Γαντζωμένος» στην καρέκλα του ο Σεπ Μπλάτερ!

Οι παλινωδίες του Σεπ Μπλάτερ, πολύ δε περισσότερο μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου στη FIFA και τον έλεγχο των ελβετικών αρχών και του FBI, δεν έχουν τελειωμό.

Ο 79χρονος παράγοντας παραιτήθηκε από τον προεδρικό θώκο μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επανεκλογή του στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Από τότε, ο Ελβετός παράγοντας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2016.

Ο Μπλάτερ δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Τα τελευταία 24ωρα αναφέρεται στον εαυτό του ως εκλεγμένο πρόεδρο, παρ’ ότι έχει παραιτηθεί. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει θλίψη, αλλά και οργή στους επιτελείς της FIFA, πολλοί εκ των οποίων καλούν τον 79χρονο να παραιτηθεί επιτέλους από τις αξιώσεις του.

Ο επικεφαλής έρευνας του σκανδάλου, Ντομένικο Σκάλα, «συμβούλευσε» με δημόσια τοποθέτησή του τον Σεπ Μπλάτερ να απεμπλακεί από τα κοινά της FIFA, ώστε να την απελευθερώσει.

Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του Σεπ Μπλάτερ έχουν αρχίσει εκ νέου να πληθαίνουν, γεγονός που θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα και οπωσδήποτε πριν τη διεξαγωγή των νέων εκλογών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα