Γελάνε με τον Κούγια στην ΑΕΚ!

Ανέκδοτο θεωρείται πλέον το όνομα του Αλέξη Κούγια στα ολοκαίνουρια γραφεία της ΑΕΚ στη Αλσούπολη. Η συνέντευξη ποταμός του δικηγόρου , ένας απρόκλητος οχετός κατά της Ένωσης, προκάλεσε τον γέλωτα στην ΠΑΕ, αλλά στη συνέχεια κίνησε και ορισμένες υποψίες.

Ο Κούγιας μίλησε σε τοπικό μέσο της Λάρισας με αφορμή τη διαφαινόμενη άνοδο της ΑΕΛ στη Super League, αλλά περισσότερο ασχολήθηκε με την ΑΕΚ. Αρχικώς, θέλησε να πλήξει το αγωνιστικό της προφίλ, αξιολογώντας την ομάδας ως μέτρια, παρά το ότι βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και τερμάτισε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Προφανώς, όλες οι ελληνικές ομάδες κάτω από την ΑΕΚ είναι και αυτές μετριότατες. Χαρακτηριστικά είπε: «Η ΑΕΚ, η οποία υστερεί ποδοσφαιρικά έναντι του Ολυμπιακού, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μετριάσει την ποδοσφαιρική της μετριότητα, η οποία την οδηγεί πιθανώς στο να εκτεθεί σε έναν τελικό με τέτοιες αντιδράσεις. Ούτε η ΑΕΚ έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει, δηλώνοντας την προτίμησή της σε συγκεκριμένους διεθνείς διαιτητές, αντί άλλων…».

Ο Κούγιας, λοιπόν, θεωρεί υπεύθυνο για το μπάχαλο του Κυπέλλου την ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι την ΕΠΟ και τον Σταύρο Κοντονή και συνεχίζει: «Βεβαίως, η ΑΕΚ είναι εκτεθειμένη από πέρσι. Όταν εγώ ήμουν ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής και η ΑΕΚ ήταν η βασική μας αντίπαλος, παραμονές του αγώνα Παναχαϊκής-ΑΕΚ, δημοσιοποιήθηκε από επίσημες δηλώσεις του προέδρου τότε της ΕΠΟ ότι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, ο κ. Μελισσανίδης, είχε υποδείξει στον κ. Ζωγράφο να βάλει έναν από τους τέσσερις διαιτητές που αυτός ήθελε. Επειδή δεν τους έβαλε, μετά από λίγες μέρες εδάρη ανηλέως. Λοιπόν, καταλαβαίνετε με ποιον τρόπο αντιλαμβάνονται κάποιοι τα πράγματα». Ο ποινικολόγος δημιουργεί εντυπώσεις για μία υπόθεση που έκλεισε και αυτό είναι κάτι το οποίο μελετούν τα νομικά στελέχη της ΠΑΕ.

Ο δικηγόρος ασχολήθηκε ακόμη περισσότερο με την ΑΕΚ και με την αθώωση του Δημήτρη Μελισσανίδη στην πρόσφατη υπόθεση του Κύρκου, μετατράποντας εαυτόν σε δικαστή, αλλά και σε παράγοντα του Ολυμπιακού «Δεν έχω δει το πρωτότυπο σκεπτικό και διατακτικό της αποφάσεως, ούτε έχω τα πρακτικά. Αν είναι αλήθεια όμως αυτό που γράφεται, ότι, πλην του κ. Κύρκου, δεν βρέθηκε άλλος μάρτυρας που να το επιβεβαιώνει, τότε πρόκειται για προκλητικό σκεπτικό. Μην ξεχνάτε ότι την απόφαση αυτή εξέδωσαν τακτικοί δικαστές, οι οποίοι θα κληθούν την επόμενη μέρα να είναι είτε στο Πλημμελειοδικείο είτε στο Εφετείο και να δικάζουν καταγγελίες ανθρώπων. Δεν έχω δει στη ζωή μου σκεπτικό περί απαλλαγής, επειδή υπάρχει μόνο ο παθών, ο οποίος έκανε την καταγγελία, παρά το γεγονός ότι άπαντες γνωρίζουν άπειρα δημοσιεύματα που υπογράφονται από δημοσιογράφους και είχαν ζωντανό ρεπορτάζ για ό,τι ακριβώς ελέχθη. Από την άλλη μεριά, είχα διαβάσει ότι ουσιαστικά ο Μελισσανίδης το επιβεβαίωσε πως έγινε αυτό το περιστατικό. Αυτό το σκεπτικό που διάβασα στην υπόθεση αυτή είναι προκλητικό σκεπτικό. Εάν εγώ ήμουν Ολυμπιακός, θα έκανα αναφορά στην κ. Θάνου, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, και στην κ. Κουτζαμάνη, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να παρέμβουν».

Στην ΑΕΚ μελετούν σοβαρά τις επόμενες κινήσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα