Γεμάτη ενδιαφέρον η ΑΕΚ του Πογιέτ!

 

 

Άλλη μία ενδεκάδα που κανείς δεν περίμενε παρέταξε ο Γκουστάβο Πογιέτ στο ματς της ΑΕΚ στην Κρήτη με αντίπαλο τον Πλατανιά. Ο Ουρουγουανός άφησε στον πάγκο τον Τζιμπούρ, έβαλε στην κορυφή τον Αραβίδη, άλλαζε πλευρές τους Βάργκας και Μπαρμπόσα και μετά το 20λεπτο έδωσε εντολή στον Έλληνα φορ να γυρίσει πιο πίσω και να παίζουν πιο μπροστά τα δύο εξτρέμ.

Σε συνδυασμό με το πρέσινγκ που ανέπτυξαν οι «κιτρινόμαυροι», τη διαύγεια του Αραβίδη και την ευστοχία του Μπαρμπόσα έγινε το 0-2 στο μισάωρο και μετά ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να αντιδράσει. Σαν να μην έφταναν αυτά τα κόλπα, στην επανάληψη ο Πογιέτ εφάρμοσε το 3-5-2 που βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα γκολ στις αντεπιθέσεις και καθόλου πίεση στα μετόπισθεν.

Ο Πογιέτ είχε πει όταν ανέλαβε ότι θεωρεί απαράδεκτο η ομάδα του να παίζει μόνο ένα σύστημα και μάλλον το εννοούσε. Η ΑΕΚ έχει χάσει έξι βαθμούς επί των ημερών του, απόρροια όμως προσωπικών λαθών (του Βάργκας με τον Αστέρα και των Ανέστη, Κολοβέτσιου με Λεβαδειακό) και όχι κακών προπονητικών επιλογών και αυτό έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τη διοίκηση που καθημερινώς είναι υποχρεωμένη να κρίνει τον  Ουρουγουανό, καθώς το καλοκαίρι θα εξεταστεί η πιθανότητα παραμονής του. Βέβαια, το Μάη τα συμπεράσματα θα είναι πιο εύκολο να βγουν.

Ο Μπαρμπόσα, ο Τζιμπούρ, ο Αραβίδης, ο Γιόχανσον, ο Σιμόες, ο Γκάλο, ο Ντιντάκ εξακολουθούν να αρέσουν σε ατομικό επίπεδο και να ικανοποιούν τον προπονητή τους, ωστόσο αληθεύει πως υπάρχει μερικός προβληματισμός για τον Πέτρο Μάνταλο. Το «δεκάρι» της Ένωσης φαίνεται να μην αποδίδει ως εσωτερικό χαφ πλάι στον Γιόχανσον, ωστόσο ο προπονητής ξέρει καλύτερα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα