Γεννάνε και τα… κοκόρια του!

Στον απόλυτο Μίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου εξελίσσεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα στο 2017, με τα έσοδα του Ολυμπιακού από πωλήσεις ποδοσφαιριστών και το… χρυσάφι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ να έχουν κυριολεκτικά απογειωθεί!

Μαζί με την τελευταία γερή… μπάζα των 22 εκατομμυρίων από την παραχώρηση του Ρέτσου στην Λεβερκούζεν, το συνολικό οικονομικό όφελος των «ερυθρόλευκων» από την αρχή του 2017 αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 80.000.000 ευρώ και μάλιστα σε μία εποχή που η κρίση έχει ρημάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει αποδείξει μέσα σε ελάχιστα χρόνια ότι έχει την ικανότητα να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά, αυτήν την φορά όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εισπράττοντας 22 εκατομμύρια για έναν 20χρονο από τα τμήματα υποδομής, που είχε κοστίσει λιγότερα χρήματα.

Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί η διπλή… μπάζα των 28 εκατομμυρίων που μπήκαν στο ταμείο της πειραϊκής ΠΑΕ από την πώληση των Ιντέγε και Μιλιβόγιεβιτς τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με άλλα 30 από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σύνολο 80.000.000, ποσό που ζαλίζει και αναμφίβολα καθιστά τους «ερυθρόλευκους» κυρίαρχους στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια, καθώς ανάλογη ρευστότητα δεν υπάρχει σε κανέναν από τους άλλους τρεις μεγάλους.

Μελλοντικά, μάλιστα, το παραπάνω ποσό ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχει και ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση που η Λεβερκούζεν αποφασίσει κάποια στιγμή να πουλήσει τον νεαρό Έλληνα διεθνή αμυντικό.

Ας μην ξεχνάμε και τα έσοδα από τη φανέλα, μιας και η stoiximan, όπως και οι άλλες εταιρίες δεν επιτρέπονται να διαφημίζονται στις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα