ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “Στο τέλος μηδέν εις το πηλίκο η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης”

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους στο πλαίσιο της απόφασης του 2012 τάχθηκε η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Ορυκτός πλούτος-Ασφαλιστικό σύστημα- Απασχόληση», που έγινε στη Βουλή.

«Όσο καθυστερεί αυτή η απόφαση, εγκλωβιζόμαστε σε στόχους για ιδιαίτερα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αναπαράγεται το δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”, υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Και η λύση επιβάλλεται να είναι στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup του 2012 που περιελάμβανε προβλέψεις για χαμηλότερα επίπεδα χρέους μεσοπρόθεσμα, εξομάλυνση του τρέχοντος χρηματοδοτικού “λόφου” μετά το 2020 και τη χαλάρωση της χρηματοδότησής του».

Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί, όπως οι ίδιοι οι εταίροι μας έχουν δεσμευθεί από τότε, χωρίς «αν» και «εφόσον», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι «είναι αδύναμη και ανίκανη να αξιοποιήσει αυτές τις προσπάθειες και να οδηγήσει σε θετικές λύσεις. Είναι όμηρος των δεσμεύσεων και των υπογραφών της. Γι αυτό και όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο».

Η κ. Γεννηματά κατέληξε: «Νέες υποσχέσεις. Νέες κόκκινες γραμμές. Στο τέλος, μηδέν εις το πηλίκο. Στις αρχές του 2015 θα έσκιζαν το μνημόνιο. Κατέληξαν να υπογράψουν το τρίτο και επαχθέστερο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 θα εφάρμοζαν το “παράλληλο” πρόγραμμα. Αγνοείται η τύχη του, όπως και για τις άλλες ψεύτικες υποσχέσεις. Τον Μάιο του 2016 με την επώδυνη α’ αξιολόγηση και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια, υποσχέθηκαν ότι είναι τα τελευταία μέτρα και έρχεται η ανάπτυξη. Συνεχίστηκε η ύφεση και δέχθηκαν νέα μέτρα λιτότητας μετά την διαπραγματευτική αποτυχία τους στην β’ αξιολόγηση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα