Γεράι Άλβαρεθ: Θριαμβευτής όλων των προσωπικών μονομαχιών!

Από τη μια χρονιά στην άλλη έγινε ο πλέον περιζήτητος κεντρικός αμυντικός του ισπανικού πρωταθλήματος. Μέχρι το καλοκαίρι του 2016 τον γνώριζαν μόνο όσοι παρακολουθούσαν τις μικρές κατηγορίες των Ισπανικών Πρωταθλημάτων. Τότε, όμως, αποφασίστηκε η προαγωγή του από τη δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην πρώτη.  Ο Γεράι Άλβαρεθ σε ηλικία 19 ετών έκανε το μεγάλο άλμα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη των ανδρών.

Η επιλογή του προπονητικού επιτελείου της Μπιλμπάο έπιασε τόπο με το καλημέρα. Ο Γεράι άρπαξε την ευκαιρία και έγινε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Αθλέτικ. Βασικός με το καλημέρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του Βαλβέρδε, καθοριστικός σε δύο αναμετρήσεις για το Europa League, θέση στη βασική ενδεκάδα και στα ματς του πρωταθλήματος και ξαφνικά υποψήφιος για κλήση στην Εθνική Ισπανίας. Όλα πήγαιναν «ρολόι» για τον νεαρό ταλαντούχο στόπερ.

Η περιπέτεια ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2016

Το Δεκέμβρη του 2016, όμως, κάποιες ενοχλήσεις στους όρχεις τον οδήγησαν στο ιατρείο για εξετάσεις και η γνωμάτευση ήταν σοκαριστική. Καρκίνος του όρχεως, ευτυχώς σε αρχικό στάδιο! Η οικογένεια της Μπιλμπάο υπέστη ένα μεγάλο σοκ και πιο ψύχραιμος απ’ όλους φάνηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. «Τι ανησυχείτε; Θα επιστρέψω ακόμη πιο δυνατός», τους είπε και πράγματι μετά την πετυχημένη επέμβαση ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο όγκος αφαιρέθηκε 100% και ο Γεράι υποχρεώθηκε σε λίγες μετεγχειρητικές θεραπείες που του επέτρεψαν να επιστρέψει στις 4 Φεβρουαρίου στα γήπεδα, γεγονός που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον 20χρονο αμυντικό το Μάη του 2017 και λίγες εβδομάδες αργότερα έκανε εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι; Ότι δυστυχώς ο καρκίνος έχει επανεμφανιστεί στους όρχεις σε μορφή μετάστασης. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν επιδέχεται εγχείρησης, καθώς πρέπει να υποβληθεί πρώτα σε τρίμηνες χημειοθεραπείες.

Προ ημερών και πριν ξεκινήσουν οι θεραπείες του, ο Γεράι Άλβαρεθ επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο της Μπιλμπάο και είδε όλους τους συμπαίκτες του με ξυρισμένα μαλλιά. Ήταν μία συγκινητική πράξη στήριξης.

Η προπόνηση που άφησε άναυδη όλη την Ισπανία!

Αυτό, όμως, που συνέβη στα μέσα του Ιούλη ήταν ακόμη πιο συγκινητικό. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε ξαφνικά στο προπονητικό κέντρο της Αθλέτικ κι άφησε τους συμπαίκτες του έκπληκτους, καθώς φόρεσε τη φόρμα του και προπονήθηκε μαζί τους. Όπως είναι φυσικό, σύσσωμη η Ισπανία υποκλίθηκε στο θάρρος και το κουράγιο του. Όμως ο Γεράι είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψει κι αυτή τη φορά!

Στα μισά της επίπονης θεραπείας του, βρήκε το κουράγιο να επισκεφτεί το προπονητικό κέντρο και με το χαμόγελο στα χείλη να τρέξει και να προπονηθεί. Το μήνυμα που στέλνει δίνει κουράγιο σε πολλούς μαχητές της ζωής.

Ο Γεράι στη μέχρι στιγμής σύντομη καριέρα του έχει αγωνιστεί 36 φορές στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, 32 φορές στη δεύτερη κατηγορία, 26 φορές στην Primera Division, 8 φορές στο Europa League και σε ένα ματς του Κυπέλλου Ισπανίας. Το Μάρτη του 2017, κι αφού είχε χειρουργηθεί, έγινε διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα