Γερμανία: Τι απαντά η Μέρκελ στην εσωκομματική γκρίνια

Η… παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών, εκεί όπου η σκιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πλανάται ακόμα βαριά, έχει προκαλέσει γκρίνια στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών.

Γι’ αυτό και η Ανγκελα Μέρκελ επιχείρησε με δηλώσεις της να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τον συμβιβασμό, διαβεβαιώνοντας ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών, δεν μπορεί να «δρα κατά το δοκούν». Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε «επώδυνη» την απόφαση να δοθεί το υπουργείο Οικονομικών στο SPD, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο νέος υπουργός θα πρέπει να εργαστεί στη βάση του κυβερνητικού προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τον εταίρο τους.

Δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί πλήρως την απογοήτευση στελεχών τoυ CDU, αλλά διεμήνυσε πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος.

Τέλος, η Μέρκελ επανέλαβε πως η συμφωνία με το SPD ήρθε καθώς η επιλογή των επαναληπτικών εκλογών θα ήταν λάθος για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως στόχος της είναι πολλές από τις υπουργικές θέσεις να καλυφθούν από «νέους Συντηρητικούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα