Γερμανικά ΜΜΕ: Οδεύει προς παραίτηση ο Τσακαλώτος

Πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα Bild και το πρακτορείο Ntv, που αναφέρουν ότι ο “τσάρος” της οικονομίας δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.
Το Ntv γράφει αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για ένα νέο υπουργό Οικονομικών» και προσθέτει «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Η Βild από την πλευρά της σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση:

«Tην που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα