Γερμανός υπουργός Εξωτερικών: Mόνο ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό

Να μπει “φρένο” στις μονομερείς ενέργειες ζητά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών που υπεραμύνεται την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας του στο προσφυγικό.

 

«Μπορεί να υπάρξει μόνον μια ευρωπαϊκή λύση. Οι εικόνες από την Ειδομένη μας δείχνουν με δραματικό τρόπο που οδηγούν οι μονομερείς ενέργειες», λέει προς τη Passauer Neue Presse ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊμάιερ. προσθέτοντας ότι η επικείμενη σύνοδος θα πρέπει να σημάνει το τέλος των μονομερών ενεργειών.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας υπογραμμίζει ότι η ευρωπαϊκή λύση προϋποθέτει «μια συμφωνία με την Τουρκία, η οποία θα αποτρέπει τους ανθρώπους από το να αφήνονται στα χέρια αδίστακτων διακινητών και να ξεκινούν ένα επικίνδυνο για τη ζωή τους ταξίδι».

Η παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση θα πρέπει, όπως σημειώνει, να αντικατασταθεί από νόμιμες και ελέγξιμες ποσοστώσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊμάιερ, η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ώστε να είναι και σε θέση να εφαρμόσει τις συμφωνίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα