Γεωθερμικό deal στη Β. Ελλάδα

Συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη γεωθερμικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα, υπέγραψαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης («SPIEF») 2017, ο Δημήτρης Κοπελούζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου και ο Roman Panov, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής JSC «Rosgeologiya» η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Η εξέλιξη είναι συνέχεια της συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο πλευρών κατά τη διάρκεια του SPIEF 2015, για την από κοινού υλοποίηση έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη των γεωθερμικών πόρων και την κατασκευή γεωθερμικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του υπουργού Φυσικών Πόρων Sergei Donskoi και του υπουργού Μεταφορών, Maksim Sokolov της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για την υλοποίηση του έργου θα συσταθεί κοινή εταιρεία η οποία θα προχωρήσει στις διαδικασίες για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Rosgeologiya παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με την γεωθερμία, την υποθαλάσσια γεωλογία, την εξόρυξη υδρογονανθράκων και την υπεράκτια εξερεύνηση. Ο όμιλος ανήκει κατά 100% στην Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελείται από 63 εταιρίες και έχει εξερευνήσει περισσότερα από 1.000 κοιτάσματα υδρογονανθράκων και μεταλλευμάτων, μεταξύ των οποίων εκείνο του Astrakhanskoye (2, 5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου), του Tengiz (3,1 δισ. τόνοι πετρελαίου) και του Kovyktinskoe (1,9 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα