Γιάννης Γιαννιώτας: Έλαμψε και επιβραβεύτηκε!

Ήταν Νοέμβρης του 2011 όταν ο προπονητής του Άρη, Μίκαελ Πρόμπιερτζ δεν μπορούσε να βρει άκρη με την ομάδα του τον Άρη, που σε έξι ματς δεν είχε νίκη και είχε πετύχει μόλις δύο γκολ και αυτά από προωθήσεις αμυντικών του σε στημένες φάσεις (Σανκαρέ και Λαζαρίδης). Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να ανεβάσει από τη δεύτερη ομάδα το νεανία Γιάννη Γιαννιώτα.

Ο 18χρονος τότε Γιαννιώτας προσπάθησε στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό να διακριθεί, πέτυχε την επόμενη αγωνιστική το γκολ της πρώτης νίκης του Άρη στο πρωτάθλημα (0-1 τον ΟΦΗ) και στην ουσία με την παρουσία του στην ομάδα βοήθησε τα μέγιστα να βελτιωθεί η επιθετική γραμμή του Άρη. Έβγαλε τη χρονιά με τρία γκολ.

Το ίδιο καλοκαίρι, η ΑΕΚ προσπάθησε να τον κάνει δικό της μαζί με τον Κατίδη, ωστόσο κατάφερε να πάρει μόνο τον δεύτερο κι έτσι ο Γιαννιώτας έμεινε για μία ακόμη χρονιά στον Άρη, που τα πήγε ακόμη καλύτερα (5 γκολ), φανερώντας ακόμη περισσότερες πτυχές του ταλέντου του.

Μετά το τέλος του καλοκαιριού του 2013, η ΑΕΚ ήταν πια υποβιβασμένη, ο ΠΑΟ έκανε ανανέωση αλλά δεν πόνταρε πάνω του, ενώ δεν χωρούσε στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο 20χρονος Γιαννιώτας να δεχθεί την πρόταση συνεργασίας της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στη Γερμανία ο μικρός προφανώς και ανέβασε ακόμη περισσότερο την αξία του, δούλεψε και παρά το ότι δεν απέσπασε πολλές εμπειρίες, τουλάχιστον απέκτησε τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα να έρθει δανεικός στην Τρίπολη και να παίξει πάρα πολύ καλή μπάλα με τη φανέλα του Αστέρα.

Έτσι, λοιπόν, λειτούργησε η νομοτέλεια και του έγινε τελικά η πρόταση συνεργασίας από τον Ολυμπιακό, που δεν χρειάστηκε να δώσει πάρα πολλά λεφτά στη Φορτούνα (περίπου 650.000 ευρώ συν μπόνους μεταπώλησης) που μάλλον απέκτησε τον παίκτη πριν από δύο χρόνια για να τον πουλήσει την κατάλληλη στιγμή.

Ο Γιαννιώτας συνηθίζει να παίζει στα «φτερά» της επίθεσης (κυρίως δεξιά), ενώ σπανιότερα αγωνίζεται και ως δεύτερος φορ, με την ομάδα του Πειραιά να δείχνει αρχικά διάθεση να τον συμπεριλάβει στο ρόστερ του και όχι να τον παραχωρήσει δανεικό (την απόφαση θα πάρει φυσικά ο προπονητής).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα