Γιατί έρχεται Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος

Στην Αθήνα θα βρεθεί την προσεχή Παρασκευή 1η Ιουλίου ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και τη Γερμανία – Προοπτικές έως το 2020 κι έπειτα» και θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή που αποτελείται μεταξύ άλλων από εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των ΑΠΕ, του τουρισμού και των κατασκευών, καθώς και από τον τραπεζικό τομέα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στην Αθήνα την 1η Ιουλίου με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Το συνέδριο συντονίζεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη των GIZ, Friedrich Ebert Stiftung, ΚΑΠΕ και Enterprise Greece Invest & Trade.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, θα μιλήσει ως επίσημος προσκεκλημένος στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου στις 30 Ιουνίου με θέμα «Ελλάδα και Γερμανία – Εταίροι για την ανάπτυξη και την απασχόληση». Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Σταθάκης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Γκάμπριελ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου από κοινού με τους υπουργούς Οικονομίας και Ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα