“Γιατί η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να κάνει καλό στην Ελλάδα”

Για το πώς η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα εξήγησε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέντευξή του.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης, βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από την ύφεση, υποστήριξε ο Γιώργος Χατζηνικολάου μιλώντας στο Bloomberg TV.
«Εάν το θετικό κλίμα στις ΗΠΑ ανταποκρίνεται όντως στην πραγματικότητα, τότε θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί έναν θετικό αντίκτυπο» εξήγησε, προσθέτοντας ότι μεταξύ των χωρών που θα επωφεληθούν, θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Για τα «κόκκινα» δάνεια

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια», κατέστησε σαφές ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος θα εξαρτηθεί από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ακόμη και εάν χρησιμοποιήσουμε το πλέον καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί, δεν θα μπορέσουμε να πάμε πολύ μακριά» εκτίμησε ο κ. Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι «η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά το πού πηγαίνει η οικονομία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Ο κ. Χατζηνικολάου σημείωσε πως η Πειραιώς βρίσκεται εντός τροχιάς να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουν οριστεί από την κεντρική τράπεζα και τον SSM, εντός του ορίζοντα τριετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Στο θέμα της αλλαγής διοίκησης στην τράπεζα

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αλλαγής διοίκησης στην τράπεζα, ο κ. Χατζηνικολάου είπε πως «έχουμε καθήκον να διασφαλίσουμε έναν νέο CEO, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής προσπάθειας για βελτίωση των σωστών προτύπων διακυβέρνησης». Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής. «Έχουμε περιγράψει το χρονοδιάγραμμά μας στον SSM», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα