Γιατί ο Αυστριακός Σέλινγκ είναι φαβορί για την θέση του Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup

Ο Αυστριακός Χανς Γεργκ Σέλινγκ φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει τη θέση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup. Αυτό αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα “Kurier” που εξηγεί τους λόγους που χρίζει φαβορί τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας. 

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους «μνηστήρες» για το αξίωμα, έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να διαδεχτεί τον Ολλανδό πολιτικό, το κόμμα του οποίου υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της 15ης Μαρτίου. Και σαν μην έφθανε το «στραπάτσο» στις εκλογές, έγινε χαμός στην Ευρωβουλή μετά τις δηλώσεις του με προσβλητικούς διαχωρισμούς για τα λεφτά που ξοδεύει ο Νότος στα ποτά και στις γυναίκες.

“Οι ημέρες του Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι μετρημένες”

«Οι ημέρες του Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι μετρημένες», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα πλέκοντας το εγκώμιο του δικού της πολιτικού.

Και για τον πιθανότερο έως τώρα αντικαταστάτη του Ντάισελμπλουμ, τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος, η “Kurier” εξηγεί πως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους πως δεν ενδιαφέρεται.

Άλλοι πιθανοί διάδοχοι του Ντάισελμπλουμ θα μπορούσαν να είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ, της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα και της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο. Πριν από το Ecofin, αναφέρει η εφημερίδα, τo φαβορί για τη θέση Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε πάντως πως δεν θα διεκδικήσει το εν λόγω αξίωμα.

Για τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, η “Kurier” υποστηρίζει πως στη φαρέτρα του «διαθέτει πολύ καλά χαρτιά. Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ έχει δείξει τις περγαμηνές του στις Βρυξέλλες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέλινγκ τάσσεται υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα κι έχει δηλώσει πως ένα Grexit δεν φέρνει κανένα πλεονέκτημα. Ο ίδιος επίσης εκτιμά πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους και πως θα λάβει την επόμενη δόση το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα