«Παζαρεύουν» το χρέος στην «καρδιά» της γερμανικής οικονομίας

Το ελληνικό χρέος θα “παζαρέψουν”  την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα δώσουν το “παρών” σε συνέδριο που οργανώνει ο Economist στην “καρδιά” της γερμανικής Οικονομίας με θέμα «Ελλάδα: Eπιστροφή στις αγορές;».

Στόχος του υπουργού Οικονομικών να προλειάνει το έδαφος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας θα κάνει τη δική του παρέμβαση στη γερμανική πόλη, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης  με δημόσιες τοποθετήσεις, το τελευταίο διάστημα, λαμβάνει διαρκώς και ενεργότερο ρόλο για την υποστήριξη του αιτήματος ελάφρυνσης του χρέους που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους από την εποχή της δικής του υπουργίας ήδη (Νοέμβριος 2012).

Ποιους θα συναντήσει ο Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να έχει συναντήσεις και  ομιλίες με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, τον εκπρόσωπο του ESM στα κλιμάκια της ελληνικής Τρόικας Νικολά Τζαμμαρόλι, τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, το μέλος της επιτροπής Σοφών της Καγκελαρίας Λαρς Φελντ, αλλά και στελέχη της αγοράς όπως τον Κόλιν Έλλις της Moody’s.

Η φόρμουλα που προωθεί η κυβέρνηση είναι να δοθεί μια «εγγύηση βιωσιμότητας χρέους» απευθείας από το Eurogroup προς την ΕΚΤ, ώστε να καλύπτεται νομικά να εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση παρά τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ. Αν και δεν επιβεβαιώνεται επισήμως ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών, η παρουσία του κ. Τσακαλώτου θεωρείται δεδομένη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα