Γιατί πρέπει να φοβάται η Ευρώπη νέες επιθέσεις τζιχαντιστών

Το νέο πολύνεκρο χτύπημα στη Βρετανία έχει θορυβήσει όλο τον πλανήτη. Οι τζιχαντιστές έδρασαν και πάλι στέλνοντας στο θάνατο δεκάδες άτομα και μεταξύ αυτών πολλά παιδιά με την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ.

Για το τραγικό συμβάν μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιώργος Βοσκόπουλος χαρακτηρίζοντας το χτύπημα ιδιαίτερο συμβολικό ενώ  εξήγησε τους λόγους που θα πρέπει να φοβάται ολόκληρη η Ευρώπη

Ο κ. Βοσκόπουλος προειδοποίησε ότι όσο το Ισλαμικό Κράτος χάνει εδάφη σε Συρία και Ιράκ, τόσο θα εντείνει τον ασύμμετρο πόλεμο στο ευρωπαϊκό έδαφος.

“Πρόκειται για ένα χτύπημα με μια σημειολογία σε ό,τι αφορά τον χώρο, την τοποθεσία και τους πρωταγωνιστές του δράματος. (Το χτύπημα σε) μια συναυλία για παιδιά στέλνει ένα μήνυμα”, δήλωσε, για τη φονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ, ο αναπληρωτής καθηγητής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “.

Πρόκειται για μια επίθεση “με συμβολισμό”, τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος, επισημαίνοντας πως “καθώς οδεύουμε προς τη χωροταξική διάλυση του Ισλαμικού Κράτους, όλη η πίεση και όλη η τρομοκρατική και εγκληματική δράση θα μεταφερθεί στην Ευρώπη”.

Εκτίμησε δε ότι πέρα από τις τρομοκρατικές δράσεις στη μείζονα περιοχή της πολεμικής σύρραξης, οι φανατικοί του ISIS αλλά και των λοιπόν ακραίων οργανώσεων ενδέχεται “σταδιακά θα ενεργοποιήσουν οποιονδήποτε δικό τους άνθρωπο έχει ταυτιστεί με αυτή την εγκληματική, απορριπτική, αφοριστική ιδεολογία που προφανώς δεν έχει και καμία σχέση με την θρησκευτική τους ταυτότητα”.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του του Τμήματος Διεθνών και ΕΥρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σημείωσε ακόμη ότι το διάστημα μετά και τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση είναι ένα διάστημα στο οποίο “απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τους μουσουλμάνους, οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη, περί τα 23 εκατομμύρια άνθρωποι”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα