Γιατί όχι, και Βιγιαφάνιες!

Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε την τύχη – ή την ατυχία – να παρακολουθήσει από κοντά το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟ και της ΑΕΚ και να ελέγξει την κλίμακα προόδου των Ελλήνων παικτών. Αν δεν ήταν τιμωρημένος ο Ζέκα θα μπορούσε να έχει τσεκάρει και έναν Πορτογάλο. Μήπως, όμως, τελικά είχε τα μάτια του στραμμένα και σε έναν ακόμη ξένο που θέλει να γίνει Έλληνας;

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μας θύμισε πως έχει ρίζες από τη χώρα μας και εξέφρασε ευθαρσώς την επιθυμία του να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, μετά από 2,5 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα. Προφανώς – όπως και με τους Ζέκα και Χολέβα – τα πράγματα θα δρομολογηθούν όπως πρέπει αν πράγματι ο παίκτης του ΠΑΟ οραματίζεται τον εαυτό του στην Εθνική μας ομάδα!

Αυτό, φυσικά, ευνοεί τον Παναθηναϊκό και ευνοεί γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο που πρέπει να επιζητά «υιοθεσίες» τέτοιου τύπου. Ο Βιγιαφάνιες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν ο πιο δημιουργικός των «πρασίνων» – αλλά και μοιραίος – ενώ γενικώς στα τελευταία παιχνίδια επιβιώνει από τη γενική μετριότητα του Παναθηναϊκού.  Σε ηλικία 25 ετών μπορεί να προσφέρει πολλά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε μία θέση φυσικά που διακρίνεται ο Φορτούνης  και που υπάρχουν  Μάνταλος και Πέλκας πάντα στα υπόψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα