“Για έναν χρόνο να παγώσουν τα πάντα”

“Πάγωμα” των πάντων για έναν χρόνο είναι η πρόταση του Μανώλη Γλέζου. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας  στο Mega ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε, εφόσον υπάρξει διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, έναν χρόνο μορατόριουμ.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε Γερμανία και Ελλάδα για ψυχραιμία χωρίς εθνικιστικά παραληρήματα.

«Έναν χρόνο παγώνουν τα πάντα, δεν έχουμε ανάγκη από τα χρήματά σας, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Έχω γράψει ειδικό βιβλίο που λέω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Ύστερα από έναν χρόνο ελάτε να συζητήσουμε πάλι», είπε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Αν δεν θέλουν να το δώσουν, να το επιβάλουμε εμείς. Είμαστε ανεξάρτητο κράτος, πρόσφατα ο ελληνικός λαός μας έδωσε την ψήφο. Δεν θέλουμε μνημόνια, δεν θέλουμε δάνεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Γλέζος, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει και επανέλαβε πως δεν πρέπει να «δηλητηριαστούν» οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα, σχετικά με την πρόσφατη συγγνώμη που ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «ισχύει το κρέας που βαφτίστηκε ψάρι».

Οπως είπε ο ευρωβουλευτής, στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό «διαπιστώθηκε πού είναι οι διαφορές και η ιστορία θα κρίνει ποιος έχει δίκιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα