Για πάντα στον Παναθηναϊκό ο Ζέκα!

Συνέντευξη στην οποία αποκαλύπτει τα… μακροχρόνια πλάνα του για τον Παναθηναϊκό, παραχώρησε ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κάρλος Ζέκα.

Οι δηλώσεις του φιλοξενήθηκαν στο match programme της αναμέτρησης με την Εστορίλ, για την 6η αγωνιστική του Europa League και ήταν άκρως ενδιαφέρουσες τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ομάδας. Ο Πορτογάλος έστειλε και το μήνυμά του στους οπαδούς, λέγοντας πως τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται καλύτερα στην ομάδα και ότι αυτό θα συνεχιστεί. Αναλυτικά όσα είπε ο μέσος του «τριφυλλιού»:

«Σίγουρα, περιμέναμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Θέλουμε να τελειώσουμε με μια νίκη γιατί είναι σημαντικό για εμάς, για το Σύλλογο, αλλά και για τους οπαδούς μας… Ακόμα κι έτσι το γεγονός, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ευρώπη είναι κάτι σημαντικό και με κάνει χαρούμενο! Θέλουμε του χρόνου να ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη… Πιστεύω μάλιστα ότι, με την εμπειρία που αποκτήσαμε φέτος, θα τα πάμε ακόμα καλύτερα του χρόνου!.

Σε δυο περιπτώσεις κρίθηκε η πρόκριση. Ήταν το ματς στην Πορτογαλία με την Εστορίλ, αλλά ήταν και το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν. Στο πρώτο, ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ με τους Ολλανδούς προηγηθήκαμε αλλά δεν κρατήσαμε τη νίκη. Εκεί χάθηκαν όλα, για εμένα.

Ακόμα κι έτσι, με την Εστορίλ είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας με μια νίκη. Υπάρχει το οικονομικό όφελος, σε περίπτωση νίκης, αλλά και το πρεστίζ. Ο Παναθηναϊκός είμαστε και πρέπει να κερδίζουμε πάντα! Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε και θα βρούμε κίνητρα λοιπόν..

Καταρχήν, θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από το ματς στην Πορτογαλία, να μην χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κάναμε το χειρότερη μας εμφάνιση εκεί, δεν το ξεχνάμε αυτό… Πρέπει να τους πιέσουμε, να είμαστε επιθετικοί αλλά και να μην κάνουμε επιπόλαια λάθη. Χρειάζεται να βρούμε μια ισορροπία και να μην δεχτούμε ξανά κάποιο γκολ που θα μας δυσκολέψει.

Ο στόχος μου είναι να κάνω άλλες… 100 ακόμα εμφανίσεις! Νιώθω καλά εδώ, είμαι χαρούμενος κι αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Και, φυσικά, να κερδίσω κάποιους ακόμα τίτλους με την ομάδα γιατί, στο τέλος, αυτό είναι που μένει. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε, όχι μόνο φέτος αλλά και στο μέλλον!.

Το να πω στους οπαδούς να συνεχίσουν να μας πιστεύουν είναι περιττό, γιατί πολύ απλά ξέρω ότι μας πιστεύουν… Μας το δείχνουν καθημερινά! Να ξέρουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται καλύτερα. Περιμένω, λοιπόν, να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όπως κάνουν πάντα και όλα θα πάνε καλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα