Για πάντα στον ΠΑΟΚ ο Γλύκος

Κατασταλαγμένοι εμφανίζονται στον ΠΑΟΚ όσον αφορά στον τερματοφύλακά τους και στο κατά πόσο μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια. Η ΠΑΕ αποφάσισε να καλέσει τον Παναγιώτη Γλύκο για ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2019 ή το 2020 (θα κριθεί στις… λεπτομέρειες) και εντός των ημερών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.

Ο Γλύκος εμπνέει μία σιγουριά και σταθερότητα τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι πως σε σχέση με τερματοφύλακες των έτερων μεγάλων ελληνικών ομάδων, κάνει τις λιγότερες χτυπητές γκάφες. Εκτός των άλλων, έχει βελτιώσει σε ικανοποιητικότατο βαθμό και τα στατιστικά του.

Από πέρσι σε 35 επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 16, ενώ έχει δεχθεί μόλις 26 τέρματα! Μία μικρή σύγκριση με τον Ρομπέρτο λέει πολλά. Ο Ισπανός τερματοφύλακας κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν και σε 36 παιχνίδια δέχθηκε 32 γκολ, κρατώντας επίσης την εστία του ανέπαφη σε 16 αναμετρήσεις.

Τα ποσοστά του είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, αφού και η εικόνα του μέσα στο γήπεδο είναι αρκετή. Πέραν των ικανοτήτων του, ο Γλύκος είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και ένας ποδοσφαιριστής υπηρέτης του ΠΑΟΚ, που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα όταν κάθεται στον πάγκο, ενώ αξέχαστη είναι και η ψυχραιμία με την οποία χειρίστηκε τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2014 και στην ανεπανάληπτη νίκη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού που σίγουρα τον έχει σημαδέψει και θα τον βοηθά για πάντα στην καριέρα του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα