Για τα προβλήματα στην Υγεία ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενημέρωση από πρώτο χέρι για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

«Η υποστελέχωση και η έλλειψη προσωπικού αποτελούν εμπόδια στη λειτουργία, πρωί και απόγευμα, του άριστου εξοπλισμού που διαθέτει το «Παπαγεωργίου», ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Βασίλης Παπάς.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, πληροφορήθηκε επίσης ότι η αναμονή για χειρουργικές επεμβάσεις φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, παρότι το νοσοκομείο διαθέτει 23 χειρουργικές αίθουσες, οι οποίες, όμως, δεν λειτουργούν στο σύνολό τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων είπαν στον πρόεδρο της ΝΔ ότι στις εφημερίες προσέρχονται 1.200 – 1.300 άτομα, ότι οι τετράκλινοι θάλαμοι μετατρέπονται σε οκτάκλινους και ότι υπάρχει ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με προσωπικό.

Συνομιλία με τον ιδρυτή του «Παπαγεωργίου»

Ο κ. Μητσοτάκης είχε μία σύντομη συνομιλία με τον κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Λεωνίδα, ίδρυσαν το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το οποίο έχετε κάνει για την πόλη. Έχετε δημιουργήσει ένα νοσοκομείο σημαντικό για τη Βόρεια Ελλάδα, ένα νοσοκομείο κόσμημα. Θέλω στο πρόσωπό σας για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για την πόλη, αλλά και συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Παπαγεωργίου.

Και πρόσθεσε: «Δικό μας χρέος είναι όχι μόνο να προβάλουμε τέτοιες ενέργειες, αλλά και να ενθαρρύνουμε μία νέα γενιά δωρητών, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τη χώρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη καμπή στην οποία βρίσκεται. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κάνει μία εξαιρετική δουλειά πάρα πολύ μεγάλου βεληνεκούς και επίσης πάρα πολλοί άλλοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται, άλλοι με μεγαλύτερη προβολή, άλλοι πιο σεμνά. Χρειαζόμαστε, όμως, κι εμείς να φτιάξουμε εκείνο το νομικό πλαίσιο, το οποίο θα ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες, να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να γίνουν και άλλα έργα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία θα βελτιώσουν τις υποδομές μίας τραυματισμένης χώρας».

Αναφορές στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τιμή την επίσκεψή του στο νοσοκομείο και μίλησε για τη σχέση που είχε η οικογένειά του με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Η οικογένειά μας ήταν δημιουργός, αλλά με τις πλάτες του Κώστα Μητσοτάκη. Θυμάμαι το εξής χαρακτηριστικό. Είχα πάει και τον είχα δει. Του είπα την πρόθεση που είχαμε να στήσουμε αυτό το νοσοκομείο και μου λέει: “Κύριε Παπαγεωργίου, αν θέλετε να το δείτε να τελειώνει και να το χαρείτε χτίστε το μόνοι σας”» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Το νοσοκομείο θεμελιώθηκε τελικά από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους, ενώ επισκέφθηκε και το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, όπου βρίσκεται ο τομογράφος εκπομπής ποζιτρονίων PET/CΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα