Για τεράστια χρέη προς το Δημόσιο δικάστηκε η Δήμητρα Ματσούκα

Για χρέη ύψους 108.000 ευρώ προς το Δημόσιο δικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η Δήμητρα Ματσούκα σύμφωνα με την Εspresso.

Η ηθοποιός κατηγορείται ότι οφείλει χρήματα από φόρο εισοδήματος της περιόδου 2010-2011, ωστόσο η ίδια κατηγορεί τον λογιστή της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ηθοποιός  δεν έδωσε το παρών της στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Γεώργιο Δρίλλη, ο οποίος ζήτησε για πολλοστή φορά αναβολή της υπόθεσης, τονίζοντας ότι η κατηγορούμενη επιθυμεί να ενταχθεί στον νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης, τον οποίο χαρακτήρισε τελευταία λύση.

«Το ποσό της οφειλής υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για το αξιόποινο για το οποίο έχει καταδικαστεί στο πρωτόδικο. Υπήρχαν νόμοι και δυνατότητες να ενταχθεί κάπου. Το πρωτεύον είναι η είσπραξη ποσών για να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία. Η κατηγορούμενη είναι ελεύθερη επαγγελματίας και έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί. Έχει καταβάλει ένα μικρό μέρος των οφειλόμενων. Ωστόσο, έχει οικονομική δυσπραγία που δεν οφείλεται σε εκείνη. Όλη η κοινωνία βρίσκεται στη θέση αυτή. Δεν κινδυνεύει με άμεση παραγραφή και, υπό αυτά τα δεδομένα, προτείνω να αναβληθεί προκειμένου να υπάρξει το έγγραφο ένταξής της στη ρύθμιση» ήταν η πρόταση της Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα