Για την γκάφα Αντωνοπούλου φταίει το… Έθνος!

Η υπόσχεση μιας υπουργού, η διάψευση του αρμόδιου Τσακαλώτου και μια δικαιολογία για γερά στομάχια

Αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκάλεσε μια δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου! Ούτε λίγο ούτε πολύ σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό εξήγγειλε φόρους σε 12 δόσεις για όλους, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο. Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, υποστήριξε η υπουργός.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να εξαναγκάσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προχωρήσει σε διάψευση:

“Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το Υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, από το υπουργείο Οικονομικών έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να μην εκθέσουν την ήδη εκτεθειμένη υπουργό και στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για δημοσιεύματα. Αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος η οποία μπορεί μεν να μην επαληθεύεται αλλά αν και κυβερνητική, πονοκεφάλιασε το Μαξίμου!

Η «Α» προσπάθησε να ανακαλύψει τι ακριβώς είχε συμβεί και επικοινώνησε με συνεργάτες της Ράνιας Αντωνοπούλου, οι οποίοι μας μετέφεραν πως η υπουργός δεν έκανε εξαγγελία αλλά για όλα φταίει το Έθνος μιας και σχολίασε το πρωτοσέλιδο. Από την συνέντευξη πάντως δεν προκύπτει αυτό αλλά μια κυβερνητική υπόσχεση!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα