«Για την κατάντια της Εθνικής σαφώς και φταίει η ΕΠΟ!»

 

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα contra.gr παραχώρησε ο Κώστας Κατσουράνης που λίγες μέρες μετά την κατάθεση ψυχής του Γιώργου Καραγκούνη στην ΕΡΤ, έρχεται κι αυτός να καταλογίσει τις δικές του ευθύνες στην διοίκηση της ΕΠΟ, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για το σημερινή κατάντια της Εθνικής μας ομάδας!

Ο Κατσουράνης έχρισε την Εθνική ως την ομάδα στην οποία πρόσφερε τα περισσότερα στην  καριέρα του, θεώρησε φυσιολογική την φθορά που παρατηρείται, ενώ δεν καταλόγισε καμία ευθύνη στον Κλαούντιο Ρανιέρι.

«Για το σημερινό κατάντημα φυσικά η ΕΠΟ φταίει. Ποιος φταίει, εγώ; Ευθύνονται αυτοί που πήραν τις αποφάσεις. Όχι όλη η ομοσπονδία», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Κώστα Κατσουράνη, που υπερασπίστηκε και τον Γιώργο Καραγκούνη, λέγοντας πως θα έπρεπε να έχει φύγει νωρίτερα. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιστρέψει κάποτε σε ένα πόσο στην Εθνική, αλλά όχι όπως λειτουργεί σήμερα η ΕΠΟ: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά για να δεχθώ μία πιθανή πρόταση. Πολλά, πάρα πολλά. Δεν θα δεχθούν ποτέ τους όρους μου. Αν τους δεχθούν -που δεν πρόκειται- αναλαμβάνω. Δεν είναι ανάγκη να τους μάθει όλος ο κόσμος αυτούς. Θα εφάρμοζα τη συνταγή επιτυχίας του Ρεχάγκελ και του Σάντος. Από τη στιγμή που αυτό το πλάνο ήταν επιτυχημένο, γιατί να το αλλάξουμε; Μόνο στην Ελλάδα έγινε αυτό. Επίσης, θέλεις δική σου ομάδα ανθρώπων. Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν μόνος του».

Το κακό άρχισε, όταν τελείωσε το Μουντιάλ. Υπήρχε μία εσωστρέφεια του Σαρρή του στιλ “ξέρω εγώ τι κάνω και θα το κάνω”. Αυτό ήταν “έγκλημα”, γιατί δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο και Εθνική ομάδα. Ήταν για λίγο καιρό πρόεδρος έτσι και αλλιώς. Δεν είχε ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία. Και απέτυχε παταγωδώς. Για μένα, δεν θα έπρεπε να φύγουν οι Φύσσας – Βόκολος, αλλά αφού έφυγαν, έπρεπε να αντικατασταθούν με άλλα παιδιά του χώρου. Έφυγε ο Τσαπίδης, οι συνεργάτες του προπονητή. Και φέρνεις έναν νέο κόουτς και του αφήνεις εν λευκώ την ομάδα. Ψήφισαν, λέει, στην ομάδα για τους αρχηγούς. Μα στην Εθνική να ψηφίζεις για αρχηγό; Είναι δυνατόν; Στην Εθνική αρχηγός είναι αυτός που έχει τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο Κατσουράνης στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στο δύσκολο διάστημα αμέσως μετά την επιστροφή από το Μουντιάλ και πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των προκριματικών του Euro 2016.

«Μας έφαγε το “έλα μωρέ, θα περάσουμε εύκολα”, αυτό το “καφενείο”. Στον Σαρρή τα είχα πει. Μου απάντησε “Ναι, ναι”. Καταλαβαίνεις… Πίστευε ότι όλα θα είναι εύκολα. Και εκεί που νικούσαμε 1-0 τον Λιχτενστάιν, χάσαμε δύο φορές από τα Φερόε. Φάνηκε ότι κάποιοι παίκτες έκαναν σημαντική δουλειά για το κλίμα και την ετοιμασία της ομάδας πριν από το ματς. Την ομάδα πρέπει να την ετοιμάζεις. Κι αν δεν έχεις προσωπικότητες, πρέπει να τις χτίσεις. Αν και νομίζω ότι υπάρχουν προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. Επειδή, δηλαδή, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τους παλιούς, πρέπει να καταστραφεί η ομάδα; Παίκτες υπάρχουν. Όταν πάνε άνθρωποι άξιοι και οργανώσουν τα πράγματα όπως πριν, να βάλουν κανόνες, θα βελτιωθούμε.

Δεν ήταν τρελός ο Ρεχάγκελ που έκανε κλειστό κλαμπ την Εθνική. Τώρα πάει όποιος θέλει. Η φανέλα της Εθνικής πρέπει να είναι ακριβή, τώρα έχει γίνει φθηνή. Είναι βαριά αυτή η φανέλα. Και αυτός που έρχεται, πρέπει να φτύσει αίμα για να την φορέσει. Φέρνω ένα παράδειγμα: Θέλω να μου πει κάποιος γιατί στους πρώτους έξι μήνες στην ομάδα, με 51 συμμετοχές στην Εθνική, με τον ΠΑΟΚ πρώτο στη βαθμολογία, δεν παίρνει χρόνο ο Τζιόλης; Πού ήταν ο Τζιόλης τον Σεπτέμβριο; Τον Οκτώβριο κλήθηκε, αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε με Φινλανδία ούτε με Βόρεια Ιρλανδία. Πολύ απλό παράδειγμα.»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα