“Για το 2017 θα ανακοινώσουμε τριπλασιασμό επενδύσεων”

Τριπλασιασμό των επενδύσεων θα ανακοινώσει στο τέλος του 2017 η κυβέρνηση, όπως είπε ο Γιώργος Σταθάκης. ο υπουργός Ενέργειας αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, τόνισε πως “επειδή συνήθως είμαι πολύ αισιόδοξος, δεν θα προβλέψω πότε θα κλείσει η γ’ αξιολόγηση,  προσθέτοντας πάντως πως κατά την άποψή του, η τρίτη αυτή αξιολόγηση «είναι πιο βατή γιατί έχει να κάνει με την εφαρμογή των συμφωνημένων».

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επενδύσεις, καθώς η ανάκαμψη εξ’ ορισμού ταυτίζεται με τις ιδιωτικές επενδύσεις πρωτίστως», δήλωσε ο κύριος Σταθάκης και προανήγγειλε πως στο τέλος του 2017 θα ανακοινωθεί τριπλασιασμός των επενδύσεων.

Όσοι αμφισβητούν την δυναμική των επενδύσεων, να δουν την εικόνα του 2017, τα στοιχεία που δείχνουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών και ισχυρή ανάκαμψη, που στηρίζουν τις εξαγωγές, την τεράστια άνοδο του τουρισμού και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πρόσθεσε.

Ως παράδειγμα του κλίματος που έχει αλλάξει, κατά την άποψή του, ο κύριος Σταθάκης ανέφερε την ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα, όπου όπως είπε χτίζονται 12 μεγάλα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχει θέμα επενδύσεων που θέλουμε και άλλων που δεν θέλουμε, επισήμανε, διευκρινίζοντας πάντως πως «η κυβέρνηση δίνει το στίγμα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, που ενισχύει μικρομεσαίες επενδύσεις για παράδειγμα».

Για τη ΔΕΗ

Σχετικά με την ΔΕΗ, ο κύριος Σταθάκης υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η κυβέρνηση κινήθηκε «στη λογική του ότι η χώρα καταδικάστηκε επειδή η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο στο λιγνίτη.

Αυτό το θέμα αυστηρά και μόνο διαπραγματευτήκαμε, μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, για το 40%. Αρνηθήκαμε οποιαδήποτε άλλη διαπραγμάτευση και σε αυτή τη θέση επιμένουμε. Θέλουμε η ΔΕΗ να συμμορφωθεί με το αναπόδραστο και ως εκεί».

Παράλληλα, ο κύριος Σταθάκης διέψευσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι η ΡΑΕ ρύθμισε τα προηγούμενα χρέη. «Εμείς επιμείναμε να απορροφηθούν σε βάθος πενταετίας, χωρίς να οδηγηθούμε σε αυξήσεις τιμών. Το βλέπω δύσκολο να μην καλυφθούν από τους καταναλωτές, αλλά θα υπάρξουν άλλες λύσεις, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα