Για υπονόμευση της «Διαύγειας» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Για υπονόμευση της «Διαύγειας» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης, η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η μοναδική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το θέμα αφορούσε την εξαίρεση πράξεων από την προηγούμενη ανάρτησή τους στη Διαύγεια!

Πρόκειται για «κερκόπορτα» που γεννά βάσιμους φόβους για περαιτέρω εξαιρέσεις στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά η «πράσινη» βουλευτής

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου θύμισε ότι η ίδια είχε αποτρέψει την ψήφιση παρόμοιας τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών κατά το παρελθόν.
Κάλεσε τον υπουργό να βρει τεχνική λύση, με την διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του δημοσίου και στη συνέχεια να καταργήσει τη σχετική διάταξη.

Η βουλευτής εξήρε ακόμη, την πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για δημοσίευση στο διαδίκτυο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου που αποτέλεσε την αφορμή για σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης. Επεσήμανε, όμως, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων πράξεων για την καθολική υλοποίηση της ρύθμισης αυτής σε όλους τους φορείς του δημοσίου.

Κλείνοντας, υπογράμμισε την εξόφθαλμη αντίφαση ανάμεσα στις μεγαλόστομες προεκλογικές και προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού και την πρακτική που ακολουθείται.

Στο τέλος της συζήτησης ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τις επισημάνσεις και τις προτάσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα