Για χρέος 15.000 ευρώ κατάσχεται η πρώτη κατοικία

Στην καταγγελία ότι της κατάσχουν το σπίτι  για χρέος 15.000 ευρώ προχώρησε μια συνταξιούχος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα πάντα με την Ζάνα Μπεμπόνη,  οι 2.000 εξ αυτών οφείλονται σε λάθος της Εφορίας. Η σύνταξή της είναι 588, 26 ευρώ και παρά το ότι μπαίνει σε ακατάσχετο λογαριασμό, κατάσχεται.

Αυτό είναι το οικονομικό προφίλ της συνταξιούχου, της οποίας η πρώτη κατοικία, ένα υπόγειο διαμέρισμα 43τμ στου Γκύζη βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Όπως εξήγησε η ίδια, το χρέος της στην Εφορία είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι 5.000, ενώ οι 2.000 ευρώ είναι από λάθος της Εφορίας, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί και δεν έχει σβηστεί το χρέος.

Να σημειωθεί ότι, η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η ίδια η συνταξιούχος, γίνονται κρατήσεις από τη σύνταξή της, η οποία πιστώνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό.

Πλέον η 65χρονη γυναίκα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και φιλοξενείται σε οικείους της, ενώ λόγω του ότι ο πλειστηριασμός θα γίνει ηλεκτρονικά, αγνοεί το χρόνο πραγματοποίησής του.

Η Ζάνα Μπεμπονή είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος, μετά από 43 χρόνια εργασιακού βίου. Μιλά τέσσερις γλώσσες και είναι διερμηνέας σε δίκες μεταξύ των οποίων και για τα εξοπλιστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα