Για 5.000 λίρες ο Πύργος 27 ορόφων στο Λονδίνο έγινε πύρινος τάφος;

Στους δεκαεφτά έχουν ανέλθει ήδη οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια της της φωτιάς που στοίχισε τη ζωή σε πολλά άτομα. Οι αρχές από την πλευρά τους αφήνουν να εννοηθεί ότι θα απαιτηθούν ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται στον πύργο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

Ο πύργος είχε ανακαινιστεί πριν από λίγα χρόνια και καλύφθηκε από πάνελ με πλαστικό πυρήνα που κοστίζουν £ 22 ανά τετραγωνικό μέτρο – μόλις £ 2 φθηνότερα από την πυρίμαχη έκδοση. Συνολικά οι εργολάβοι θα πλήρωναν μόλις 5.000 λίρες παραπάνω εάν είχαν βάλει τα σωστά υλικά. Στον πύργο χρησιμοποιήθηκαν πάνελς που στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρίας  Reynobond που κατασκευάζει τις επενδύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στον πύργο Γκρένφελ ανέφερε ότι κατασκευάζει επενδύσεις τριών τύπων με τη φθηνότερη που χρησιμοποιήθηκε στο κτίριο στο Λονδίνο να μην έχει αντοχή στη φωτιά. Αν είχαν δώσει περίπου δυόμισι ευρώ παραπάνω θα έπαιρναν την πιο ανθεκτική επένδυση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χρήση της φθηνότερης επένδυσης έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ σε κτίρια πάνω από 12 μέτρα ύψος και το Γκένφελ είχε τριπλάσιο ύψος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα