Γιορτάζει το Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγάλες στιγμές ζει το ποδόσφαιρο των Βρετανικών Νήσων. Για πρώτη φορά στην ιστορία τέσσερις εθνικές ομάδες από τις πέντε του συμπλέγματος (Μεγάλη Βρετανία συν Ιρλανδία) προκρίθηκαν στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης και συγκεκριμένα του Euro 2016. Αναλυτικά:

Αγγλία: Με τέρματα 31-3 και δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια η Εθνική ομάδα της Αγγλίας έκανε περίπατο στον 5ο προκριματικό όμιλο και φυσικά τερμάτισε στην πρώτη θέση πετυχαίνοντας το απόλυτο που καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε. Άφησε πίσω της Ελβετία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία και Άγιο Μαρίνο. Η Αγγλία συνηθίζει να κάνει εντυπωσιακές πορείες στα προκριματικά και να απογοητεύει στα τελικά, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως κάνει έχει γίνει σωστά! Αυτή θα είναι η ένατη συμμετοχή της στο θεσμό, τον οποίο δεν έχει κατακτήσει ποτέ.

Βόρεια Ιρλανδία: Το εθνικό συγκρότημα που πανηγύρισε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στον αγώνα με την Εθνική μας ομάδα, όπου νίκησε με 3-0, είναι εδώ και χρόνια ανεβασμένο. Εξαργύρωσε αυτή την πρόοδο με μία δίκαιη πρόκριση και μάλιστα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου μας με έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (τέρματα 16-8). Ομάδα που θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο του χρόνου στη Γαλλία !

Ουαλία: Η Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ προκρίθηκε και αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Euro, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου με 21 βαθμούς, δύο λιγότερους από το Βέλγιο και τρεις περισσότερους από τη Βοσνία. Με τέρματα 11-4 φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι σκληροτράχηλη ομάδα, με αιχμή τον εκπληκτικό Μπέιλ που αναμένεται να κάνει ζημιές στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ιρλανδία: Την πρόκριση μέσω των μπαράζ εξασφάλισε η Ιρλανδία, που άφησε πίσω της τη Σκωτία στον τέταρτο όμιλο (ενώ βρέθηκε πίσω από Γερμανία και Πολωνία) και στα Play Off νίκησε τη Βοσνία 2-0 (πρώτο ματς 1-1). Είναι η τρίτη φορά που περνάει στη διοργάνωση και η δεύτερη συνεχόμενη και δεν αποκλείεται να κάνει ζημιές, αφού παραδοσιακά «πολεμάει» όλα της τα παιχνίδια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα