Γιορτή περιβάλλοντος στο άλσος Αγ. Φιλίππου από τον δήμο Νίκαις-Ρέντη

Γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με γενικό σύνθημα «Το Άλσος Ανήκει σε όλους», διοργανώνει η διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, στο Άλσος Αγ. Φιλίππου, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε έναν από τους ελάχιστους «πνεύμονες» πρασίνου του λεκανοπεδίου Αττικής, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αφορούν την δενδροφύτευση με φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου, τον καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια, όπως επίσης μικρές επισκευές στην παιδική χαρά, αντικατάσταση μικρών καλαθιών απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε σχετικές δηλώσεις επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση της συλλογικής συνείδησης σε θέματα περιβάλλοντος. «Δεν απευθυνόμαστε στους δημότες μας με στεγνά και τυποποιημένα οικολογικά μηνύματα, αλλά μέσα από έναν οργανωμένο σχεδιασμό γεφυρώνουμε το κενό μεταξύ σκέψης και δράσης. Μ΄ αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής και να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής» ανέφερε ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρεία ΠΕΙΦΑΣΥΝ, που θα προσφέρει τα γάντια που θα χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, ενώ η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων θα είναι παρούσα με τις δικές της δράσεις. Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχουν πολλά προσκοπικά παιχνίδια, τα οποία θα συντονίσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η εταιρεία PANDA family park θα έχει τοποθετήσει φουσκωτά παιχνίδια σε ειδικούς χώρους για την διασκέδασή τους. Τέλος, για όλους τους συμμετέχοντες η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα προσφέρει εμφιαλωμένα νερά και η Γ’ Λαϊκή Πειραιά θα προσφέρει φρούτα εποχής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα