Γιουλίκα Σκαφιδά: Η σκληρή κριτική που την στεναχώρησε

Η Γιουλίκα Σκαφιδά αποτελεί μία από τις νέες πολλές υποσχόμενες ηθοποιούς της νέας γενιάς. Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Καζαντζάκης», μίλησε στην «αθηΝΕΑ» για την καριέρα της και όλα αυτά που την έχουν στεναχωρήσει.

Έχεις δεχτεί ποτέ σκληρή ή άδικη κριτική; Πώς το αντιμετώπισες; Σε επηρέασε;   

«Μια κριτική μπορεί να είναι δημιουργική, αν είναι καλοπροαίρετη φυσικά, αλλά και αν έχεις την ηρεμία και το σθένος να τη δεχτείς… Θυμάμαι, σε μια από τις πρώτες μου θεατρικές δουλειές, είχα διαβάσει μια κριτική σε ένα ένθετο αθλητικής εφημερίδας, όπου είχαν γραφτεί άσχημα λόγια για την παράσταση και ακόμα χειρότερα για εμένα. Θυμάμαι έγραφε, σε γενικές γραμμές, ότι ήμουν η χειρότερη όλων. Ότι έμοιαζα σαν να παίζω σε σχολική παράσταση και ότι μόνο εκεί μου αξίζει να παίζω…

Έπαθα σοκ στην αρχή, θεώρησα πολύ σκληρά αυτά τα λόγια και ότι δεν μου άξιζαν. Ήμουν πολύ στενοχωρημένη για μέρες. Με τον καιρό «συνηθίζεις» μια κακή κριτική, όσο δυσάρεστη κι αν είναι, και προσπαθείς να βρεις κάτι δημιουργικό μέσα από αυτή. Κάτι που θα σε κάνει καλύτερο».

Όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα θα έχεις βιώσει πολλές χαρές, αλλά και απογοητεύσεις. Τι είναι αυτό που σου δίνει περισσότερο χαρά στη δουλειά σου;

«Η δουλειά αυτή είναι γεμάτη χαρές και πίκρες, ανασφάλεια, θυσίες, αλλά και πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Εκείνες οι μικρές στιγμές πραγματικής επικοινωνίας με το κοινό, είτε στο θέατρο, είτε στο σινεμά, είναι αυτές που μου δίνουν δύναμη και με κάνουν να συνεχίζω. Και μαζί με αυτές, και η χαρά της δημιουργίας φυσικά, που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πλήρεις».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα