Γιόχαν Κρόιφ κατά Ρονάλντο και FIFA!

Λάβρος κατά της FIFA και του συστήματος που… επιλέγει για κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ σύμφωνα με τις επιδόσεις του σε ομαδικό επίπεδο, δεν είναι, εμφανίστηκε ο Γιόχαν Κρόιφ.

Ο Ολλανδός μίλησε στην εφημερίδα «De telegraph» και άσκησε δριμύτατη κριτική στη FIFA για τα κριτήρια που επιλέγει τους κορυφαίους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του μεγάλου άσου του παρελθόντος:

Στο υψηλότερο επίπεδο, όλα είναι σχετικά με το συνδυασμό της ατομικής ποιότητας και των επιτευγμάτων. Από αυτή την άποψη, είναι παράλογο ότι δόθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε έναν παίκτη που δεν είναι τέλειος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά δεν κέρδισε και τα περισσότερα τρόπαια.

Πίσω στο 2013, η Μπάγερν Μονάχου κατάκτησε κάθε τίτλο, και ακόμη και τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το βραβείο αντί ένας παίκτης όπως ο Τόνι Κρόος ή κάποιος άλλος από την Μπάγερν. Το 2014, ο Κρόος ήταν παίκτης – κλειδί ξανά για την ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμη και τότε όμως δεν ήταν καν στους τρεις τελικού υποψήφιους. Ο Ρονάλντο ήταν εντελώς ανώνυμος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ας το ξεκαθαρίσουμε, δεν μπορώ να πάρω αυτή τη FIFA στα σοβαρά πια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα