«Γιώργο… η ΑΕΚ γύρισε!»

Τουλάχιστον εριστική προς την ΑΕΚ, την ιστορία της και τον κόσμο της ήταν η στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, κατά τις διαδικασίες έναρξης της συνεδρίασης του συνεταιρισμού της περασμένης Τετάρτης, 22/7.

Αφού η Ένωση αναγκάστηκε να εγκλωβιστεί δύο χρόνια στις μικρές κατηγορίες προκειμένου να επιστρέψει δυνατή, υγιής και πιο θωρακισμένη από ποτέ, είδε τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και της Λίγκας να εξαντλεί εις βάρος της ΑΕΚ (και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης) όλη την τυπικότητα των καταστατικών της Super League, μην επιτρέποντας στους εκπροσώπους των δύο ομάδων να παραστούν ως ενεργά μέλη στη συνεδρίαση, αλλά μόνο ως «επισκέπτες», με τη δικαιολογία ότι δεν έχει επικυρωθεί ακόμη η περσινή βαθμολογία. Προφανώς, ο πολυπράγμων πρόεδρος ξέχασε ότι προ δέκα ημερών είχε συμπεριλάβει την ΑΕΚ με το όνομά της και το λογότυπο της στην κλήρωση του πρωταθλήματος, χωρίς να επικαλεστεί  την επικύρωση της βαθμολογίας, ώστε να την ονομάσει ομάδα Γ ή Δ…

Με λίγα λόγια, η ΠΑΕ ΑΕΚ έπρεπε να υποστεί αυτή την συμπεριφορά λόγω της ανικανότητας της Super League να διοργανώσει ένα φυσιολογικό πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται –όπως σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα- με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης των Play Off, χωρίς «άγνωστες» ομάδες Α και Β και προφανώς με την επικύρωση ολόκληρης της βαθμολογίας και όχι μόνο των θέσεων 1-5! Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι δίπλα στον Μποροβήλο του έλεγαν πως το θέμα είναι τυπικό και πως πρέπει να παραστούν κανονικά η ΑΕΚ και ο Ηρακλής, ωστόσο υπήρχαν και παράγοντες ομάδων που πήραν το μέρος του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης. Προφανώς και η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ (ο πρόεδρος Βαγγέλης Ασλανίδης και ο νομικός σύμβουλος Χάρης Γρηγορίου) παρατήρησαν πολύ καλά ποιοι πήραν το μέρος του Μποροβήλου και ποιοι όχι…

Μπαίνουν μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο μεταξύ, 23 Σεπτεμβρίου του 2015 λογικά ξεκινούν τα έργα ανέγερσης της «Αγίας Σοφίας»!  Την προηγούμενη μέρα θα έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και η εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ» θα είναι σε θέση να δώσει την εντολή που εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ περιμένουν εδώ και δώδεκα χρόνια.

Από κει και έπειτα, το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να οριστεί με ακρίβεια. Πολλά πράγματα είναι ακόμη στον αέρα, όπως το αν η Περιφέρεια έχει ακόμη διαθέσιμα στα αποθεματικά της ταμεία τα 20.000.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσει στην «Δικέφαλος ΑΕ». Υπάρχει πάντα το θέμα του μέγα χορηγού (ονοματοδότη) της «Αγίας Σοφίας» και το ποσό της ιδίας χρηματοδότησης από τους ανθρώπους που μετέχουν την εταιρία που θα «σηκώσει» το γήπεδο. Τέλος, εκκρεμεί και η ανάγκη μερικής δανειοδότησης. Η  ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο, μετέχει πλέον στο πρόγραμμα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου που τη φέρνει σε επαφή με μεγάλες εταιρίες, γεγονός που ευνοεί σε κάθε περίπτωση την εύρεση πόρων και χορηγών . Αναμένεται, σίγουρα,  συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, τα οφέλη του οποίου θα φανούν στο μέλλον.

Όλες αυτές οι οικονομικές παράμετροι θα συνυπολογιστούν και ανάλογα με την χρηματική άνεση της «Δικέφαλος ΑΕ», θα «τρέξει» και η κατασκευή. Στόχος είναι η 24ωρη εργασία με τρεις οκτάωρες βάρδιες και ετοιμοπαράδοτο γήπεδο 16-18 μήνες μετά την έναρξη των εργασιών, ωστόσο οι συνθήκες αυτές θα εκτιμηθούν με ακρίβεια αφού ξεκινήσουν τα έργα. Δεν είναι ακόμη εύκολο να υπολογιστεί αν θα μπορεί να υπάρξει ο απαραίτητος φωτισμός για βραδινές εργασίες, αφού πρόκειται για έργο μέρος του οποίου θα πραγματοποιηθεί δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, ενώ προφανώς υπάρχουν και ώρες κοινής ησυχίας, κατά τις οποίες θα επιτρέπονται μόνο οι… αθόρυβες εργασίες. Άλλωστε, δεν πρόκειται για προκάτ έργο σαν το «Γ. Καραϊσκάκης» , αλλά για πολυτελή κατασκευή!

Διάψευση για Γούτα, ψάχνει δύο ακόμη παίκτες

Σε επικοινωνία με υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας είχαμε την πλήρη διάψευση για την υπόθεση του Δημήτρη Γούτα. «Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε για τον Γούτα!  Είναι ένα καλό και ταλαντούχο παιδί, αλλά μέχρι εκεί. Ότι γράφτηκε ήταν εκ του πονηρού ή προήλθε από άσχετη πηγή. Η ομάδα κάνει τις μεταγραφές της με εισηγήσεις του προπονητή και μόνο», ήταν τα λόγια του, τα οποία ενστερνιζόμαστε.

Η ΑΕΚ δεν δείχνει άλλωστε να αναζητεί άλλον κεντρικό οπισθοφύλακα, αφού έχει ρίξει το βάρος της στην εύρεση αριστερού μπακ (με τον Ντιντάκ να βρίσκεται στο «κάδρο») και του μεσοεπιθετικού που θα καλύπτει τα «θέλω» του Τραϊανού Δέλλα. Για τη συγκεκριμένη θέση γράψαμε και πρόσφατα πως ο προπονητής της Ένωσης προτιμά να δει πρώτα τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας του σε κάποια φιλικά και μετά να κάνει την οριστική του εισήγηση για τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή που επιθυμεί. Σκόκο, Μπουονατότε και ο παίκτης που τσεκάρει ο Μιλοβάνοβιτς από την Ισπανία είναι οι επικρατέστεροι για τη μεταγραφή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα