«Γιώργο, κοίτα μπάλα που παίζουμε!»

Η Κέρκυρα για όσους ξεχνούν, τις προηγούμενες εβδομάδες πήρε εύκολα το 0-0 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό και εγκλώβισε την ΑΕΚ μία αγωνιστική αργότερα με μία απλή αλλαγή συστήματος, για να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό κόντρα στην ομάδα του Μοράις.

Το 0-5 του ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς αυτά τα δεδομένα. Ορισμένοι το έλεγαν προ μηνών, πως αν ο «Δικέφαλος του βορρά» των 15 ευκαιριών ανά αγώνα αρχίσει να σκοράρει, τότε ποιος τον πιάνει… Ε, λοιπόν άρχισε να σκοράρει. Κι αν στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω, στο Κύπελλο και στην Ευρώπη ποιος τον πιάνει ξαναρωτάμε.

Απίθανα πράγματα από τον ΠΑΟΚ που παραδοσιακά δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες επικρατήσεις. Επτά γκολ εκτός έδρας σε ένα ημίχρονο και άλλα πέντε στο επόμενο 90λεπτο. Ο Βλάνταν Ίβιτς όχι μόνο έχει καβαλήσει το άλογο, αλλά έχει φύγει σφαίρα και τον κυνηγούν τα υπόλοιπα άτια με τους αναβάτες να έχουν λυσσάξει.

Η «Α» έγραψε στο φύλλο της εφημερίδας πως οι ποδοσφαιριστές του Ίβιτς ξεροκατάπιαν μετά το επεισόδιο με τον Τζαβέλλα και τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης και πλέον παίζουν την μπάλα της ζωής τους. Έπρεπε να επέμβει ο «μπαμπούλας» και να τους κλειδώσει στο ξενοδοχείο, στέλνοντας το πιο κακό παιδί τιμωρία στη γωνία; Η ερώτηση είναι ρητορική, αλλά η απάντηση δίνεται στο γήπεδο, όπου ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα και μονάχα επειδή έβγαλε μόνος του τα μάτια του είναι εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

Να πούμε, βέβαια, πως υπάρχει πάντα και η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που είναι προνομιούχα και πως αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει έτσι, μπορεί να τη διεκδικήσει με αξιώσεις, όπως φυσικά και το Κύπελλο, αλλά και την πρόκριση κόντρα στη Σάλκε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα