Γκαρσία: «Ρωτήστε τον Άρνεσεν γιατί αποτύχαμε!»

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι ένα απλό ψηφιδωτό της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο τίτλο με το Δικέφαλο, αλλά αγαπήθηκε όσο λίγοι κατά το διάστημα που αγωνίστηκε με τα ασπρόμαυρα. Αυτή η αγάπη, όμως, ήταν αμφίδρομη, καθώς και ο ίδιος ο Ουρουγουανός λάτρεψε την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, ο Γκαρσία μίλησε στο ραδιόφωνο Metropolis 95,5 και «έβγαλε» αρκετό συναίσθημα για την ομάδα. Το στέλεχος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ εκμυστηρεύτηκε πως έχει συχνές επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη, πως η πρόκριση επί της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ και υπαινίχθητε πως ο Φρανκ Άρνεσεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κακή φετινή πορεία της ομάδας:

«Δεν μπορώ να το περιγράψω με μια λέξη τι σημαίνει ΠΑΟΚ για μένα. Χρειάζονται πολλές λέξεις. Για μένα είναι το επίκεντρο του κόσμου. Είναι μια ομάδα που μάχεται, μια ομάδα που έχει υποφέρει πολύ. Από τότε που φόρεσα για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, συνειδητοποιώ καθημερινά πράγματα για τον ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚ σημαίνει δύναμη και ταπεινότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην Ελλάδα. Είμαι τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα και χαίρομαι που και το όνομα μου είναι γραμμένο στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Μια μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχει πλάνο. Το πλάνο του είναι ένα: να μπαίνει κάθε Κυριακή και να κερδίζει το ματς. Να το βλέπει σαν τελικό. Δεν χρειάζονται πλάνα στις μεγάλες ομάδες. Χρειάζονται καλοί παίκτες με προσωπικότητα που δυστυχώς δεν υπάρχουν λόγω των επιλογών του Άρνεσεν».

Τέλος, το μήνυμά του για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ ήταν: «Συγχαρητήρια για τα 90 χρόνια ιστορίας του συλλόγου. Να θυμόμαστε και αυτούς που δεν είναι πλέον στη ζωή. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του. Να πάει μπροστά ο σύλλογος…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα