Γκιουλέκας: Νομοθετική πρωτοβουλία για τα παιδιά των πολυτέκνων στα ΑΕΙ

Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τα παιδιά των πολυτέκνων στα ΑΕΙ, όπως ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Ο υφυπουργός Παιδείας, μίλησε στον Real fm, για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM το πρωί της Τετάρτης ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι «ο χρόνος στον οποίο εκδίδεται η απόφαση του ΣτΕ είναι ένας χρόνος με πολλές ευαισθησίες γιατί οδεύουμε προς πανελλαδικές εξετάσεις. Από την άλλη πλευρά η αντίδραση του υπουργείου ήταν άμεση. Δηλαδή, χθες (σ.σ την Τρίτη) το απόγευμα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση και μία ώρα μετά ο υπουργός Παιδείας έκανε ξεκάθαρη δήλωση ότι εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να μπορέσουμε –γιατί αυτή είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης- να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες, τις τρίτεκνες, τις μονογονεϊκές οικογένειες, συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερες ανάγκες, περισσότερες δυσκολίες, μεγαλύτερη αδυναμία να αντεπεξέλθουν και μ’ αυτή την έννοια πρόκειται άμεσα με νομοθετικό τρόπο να ρυθμίσουμε αυτό προς το οποίο εμείς κατευθυνόμαστε», είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που προέβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011 και που το ΣτΕ ήλθε πλέον με την απόφασή του να ανατρέψει, «εμείς πρόκειται -σαφώς με έναν νόμιμο απολύτως τρόπο- να νομοθετήσουμε».

Όπως είπε, βασική πολιτική βούληση του υπουργείο, που -όπως τόνισε- είναι να βοηθήσει αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, «είναι να υλοποιηθεί με έναν νομοθετικό τρόπο τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη Βουλή».

Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί όλο το πλαίσιο των μετακινήσεων, «για να γνωρίζουν γρήγορα οι εκπαιδευτικοί πώς πρόκειται να γίνει αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα