Γκιρτζίκης: “Ηθικός αυτουργός πίσω από την επίθεση στο Περιστέρι”

Θέση στην πρόσφατη επίθεση σε σεμινάριο διαιτητών από 40 κουκουλοφόρους πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, θεωρόντας πως ο Τύπος το υποτίμησε και πως ήταν προσχεδιασμένο από κάποιον ηθικό αυτουργό:

«Το περάσατε πολύ στα ψιλά. Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Τυχαία 40 κουκουλοφόροι δεν πάνε να κάνουν ένα ”ντου” σε μία συγκέντρωση διαιτητών. Κατευθυνόμενοι ήταν. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Κάποιοι τους στείλανε. Αυτά τα παιδιά δεν καθόταν και πίνανε καφέ κάπου και ξαφνικά είπαν δεν πάμε εκεί. Δεν έγινε έτσι. Ήταν σχεδιασμένο. Είναι βέβαιο και αυτό είναι λυπηρό που έγινε και κατακριτέο. Εκτός από την ομοσπονδία δεν είδα κανέναν άλλον να πει μία κουβέντα. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό.

Και πρώτα απ’ όλα πρέπει να απασχολήσει την Πολιτεία. Δυστυχώς είχαμε τραυματίες. Θα προχωρήσει το θέμα. Δεν θα μείνει εκεί. Πιστεύω ότι οι εισαγγελείς θα το ερευνήσουν για να καταλήξουμε στους ενόχους. Και πρέπει να καταλήξουμε στους ενόχους. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ήταν μόνο αυτό το θέμα; Έχουν πυροβολήσει δικηγόρο (σ.σ. Λίβας) και έχουν δείρει διαιτητές, παρατηρητές και επόπτες. Πόσα δεν έχουν γίνει τουλάχιστον στον χρόνο που είμαι εγώ πρόεδρος. Έχουν γίνει πάρα πολλά».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραδέχθηκε επίσης πως έκανε μήνυση στον Βαγγέλη Γραμμένο και σε δύο δημοσιογράφους για όσο έχουν πει κατά καιρούς για το πρόσωπό του, ενώ είπε πως ξεκίνησαν οι κουβέντες με τη FIFA Και την UEFA σχετικά με τον εναρμονισμό του καταστατικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα