Γκιρτζίκης και σία παραπέμφθηκαν σε δίκη για την «Κάρτα Υγείας»!

Η ημέρα που η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να εναρμονίσει τον Κώδικα Δεοντολογίας με αυτόν της FIFA, έμελε να είναι και η μέρα που ο Γιώργος Γκιρτζίκης είδε το τελευταίο προπύργιό του – η μη παραπομπή του για κάποια κακουργηματική υπόθεση, κάτι για το ποίο καυχιόταν – να γκρεμίζεται! Η αντιεισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του προέδρου της ΕΠΟ για την περιβόητη υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», την οποία έχει αναδείξει η «Α» και πολλάκις επαναφέρει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα κληθεί ως κατηγορούμενος να δώσει εξηγήσεις για την απιστία που ξεκίνησε το 2005 με την εκπόνηση του σχεδίου για την Κάρτα Υγείας Αθλητή, που έμεινε όμως στα χαρτιά, με τα χρήματα να εισρέουν και τον τότε ταμία της ΕΠΟ να τα «διαχειρίζεται». Η κυρία Ευγενία Κυβέλου παρέπεμψε σε δίκη και τους πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, Σοφοκλή Πιλάβιο και Βασίλη Γκαγκάτση και φυσικά πρώην και νυν στελέχη της ΕΠΟ, όπως τους κυρίους Βαγγέλη Τοπολιάτη, Γιώργο Καραμελίδη, Γιάννη Οικονομίδη, Βαγγέλη Μαζαράκη, Νίκο Προύντζο, Σπύρο Καλογιάννη, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σίγαλα, Νίκο Ανασόπουλο, Θόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Χρήστο Σάββα και Βασίλη Μάντζιο.

Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης μετράει μέρες ως πρόεδρος της ΕΠΟ και η καθημερινότητά του θα αφορά πια στο πως θα απεμπλακεί από τα δίχτυα της δικαιοσύνης και όχι πως θα οπισθοδρομεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποδεικνύει το πόσο σοβαρή θεωρεί η δικαιοσύνη την εμπλοκή του με την υπόθεση. Θυμίζουμε πως την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο ήταν ταμίας της ΕΠΟ. Η μέρα είναι ιστορική και για τη δικαιοσύνη και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την «Α» που ανέδειξε το θέμα όταν κανείς δεν γνώριζε ή όσοι γνώριζαν, κώφευαν. Το ότι η κλήση συνέπεσε με τον εναρμονισμό του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτόν της FIFA είναι το κερασάκι στην τούρτα. Από μέρα σε μέρα αναμένονται οι περιοριστικοί όροι που θα υποχρεώσουν τον Γιώργο Γκιρτζίκη να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα