Γκουαρντιόλα… ο πρίγκιπας του Μάντσεστερ

Η είδηση της συμφωνίας του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι προκάλεσε σοκ στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, μεγάλη μερίδα των οποίων είχε πιστέψει ότι ο Καταλανός θα κατέληγε στον πάγκο της ομάδας τους το καλοκαίρι.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Γκουαρδιόλα επέλεξε τη Σίτι, ενώ τον ήθελαν… απεγνωσμένα τόσο η Γιουνάιτεντ, όσο και η Τσέλσι; Μία εξήγηση μπορούμε να αναζητήσουμε στο… οικονομικό.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα απολαμβάνει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στη Σίτι, καθώς οι απολαβές του θα αγγίξουν τα 90 εκατ. ευρώ για το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με το σύλλογο της Βρετανίας.

Επιπλέον, η διοίκηση θα του διαθέσει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές το καλοκαίρι, ώστε να δημιουργήσει την ομάδα που εκείνος επιθυμεί. Ο Γκουαρδιόλα θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο, καθώς αμείβεται με 17 εκατ. το χρόνο στην Μπάγερν Μονάχου. Αντιστοίχως στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Καταλανός τεχνικός θα λαμβάνει 28 εκατ. το χρόνο, ενώ στη συμφωνία του προβλέπονται και διάφορα μπόνους, με τα οποία μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ ακόμη και τα 30 εκατ. ευρώ που προαναφέραμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα