Γκρίνια για τον Φερνάντο Σάντος!

Τελικά δεν είναι μόνο ελληνικό το… φαινόμενο της «μουρμούρας» των μεγάλων συλλόγων σχετικά με το ποιοι καλούνται στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και πόση ώρα παίζουν σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

Στην Ελλάδα αυτό το έθιμο το θυμόμαστε από πάντα, αλλά εσχάτως το ανακαλύψαμε και στην Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Πόρτο εξέφρασε την απογοήτευσή της προς τον Φερνάντο Σάντος επειδή χρησιμοποιεί κυρίως παίκτες της Πόρτο και δευτερευόντως της Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ!

Τώρα, εμείς Πορτογάλοι δεν είμαστε για να κρίνουμε, ούτε έχει νόημα να κάνουμε πράξεις για να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς ο εκλέκτορας ξέρει πάντα καλύτερα. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε έχει να κάνει με την προσωπικότητα του Σάντος. Ο συγκεκριμένος προπονητής δεν είναι ιδιαίτερος λάτρης του ροτέισον, ούτε αρέσκεται σε πολλές αλλαγές στις επιλογές του, οπότε μάλλον φυσιολογικό ακούγεται το να παίρνει και να χρησιμοποιεί συγκεκριμένους παίκτες. Αν αυτοί προέρχονται συνήθως από την Πόρτο, τι να κάνουμε.

Στη δεύτερή του θητεία στην ΑΕΚ, όποτε έκανε αλλαγές στις επιλογές και στο σχήμα (4-3-3) γινόταν θέμα. Χιώτης, Κόντης, Άλβες, Κωστένογλου, Μπούρμπος, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Ίβιτς, Σέζαρ, Σοάρες Λυμπερόπουλος δεν έβγαιναν ούτε με αίτηση από την ενδεκάδα και ο τρόπος παιχνιδιού ήταν πάντα ίδιος και προβλέψιμος. Οπότε, μάλλον φυσιολογικό μας φαίνεται που επιλέγει διαρκώς τους ίδιους παίκτες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα