Γκρίνιες για τον λογαριαμό στις συζητήσεις για το Brexit

Διαφωνίες και αλληλοκατηγορίες εμφανίστηκαν στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μόλις η συζήτηση έφτασε στον λογαριασμό που πρέπει να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Καμία αποφασιστική πρόοδος» δεν σημειώθηκε έπειτα από τον τρίτο γύρο διαβουλεύσεων για τα ζητήματα που συνδέονται με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον ρυθμό είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τις μελλοντικές σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών.

Ο Βρετανός διαπραγματευτής πάντως, ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε πως οι δύο πλευρές «έκαναν κάποια συγκεκριμένα βήματα προόδου» και μίλησε για «υψηλό βαθμό  σύγκλισης» σε ότι αφορά το νομικό καθεστώς που θα διέπει τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία. Για τον … λογαριασμό ωστόσο ο Ντέιβις υπογράμμισε ότι το Λονδίνο θα «εξετάσει ενδελεχώς» το θέμα.

Στο θέμα της Ιρλανδίας πρόοδο παραδέχθηκε και ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είχε επικρίνει το Λονδίνο ότι επιζητά το «ανέφικτο», καθώς επιδιώκει να έχει λόγο για τις σχέσεις των κρατών μελών, ενώ θα είναι εκτός.

Τέλος ο βρετανός υπουργός επανέλαβε τις εκκλήσεις του Λονδίνου να ξεκινήσουν γρήγορα οι συζητήσεις για τις μελλοντικές σχέσεις, τονίζοντας ότι αυτό το θέμα έχει αντίκτυπο σε κάθε μέρος της συμφωνίας για τους όρους του διαζυγίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα